Dames Losser winnen ruim rommelige wedstrijd van EZC 2

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Losser een goede 11-5 overwinning behaald op EZC 2. Hierdoor zijn ze EZC 2 op de ranglijst voorbij gegaan en bezetten nu de 4e plaats op de ranglijst. Wel was het jammer dat EZC 2 de wedstrijd niet serieus nam. In het Brilmansdennen kwam de ploeg slechts met 8 speelsters, de assistent van de coach nam de honneurs waar. De echte coach kwam pas halverwege de wedstrijd in het bad.

Losser had een uitstekende start. Met 2 treffers van Theresia Korfage en eentje van Cindy Marsman werd de eerste periode afgesloten met een 3-0 voorsprong. EZC kon slechts mondjesmaat gevaarlijk zijn, maar dat was exact de valkuil waar Losser in trapte. Voorin werd verzuimd om kansen af te maken, slordige en te late passes zorgden ervoor dat op dat in de 2e periode de wedstrijd al niet beslist werd. In tegendeel, de kleine kansjes die EZC kreeg werden wel afgemaakt. In die 2e periode konden alleen de jonge Loreen Oddo en de even oude Susan Nijhuis het net vinden, terwijl EZC de aansluiting kreeg: 5-4.

Losser moest uit een ander vaatje gaan tappen, de wedstrijdintensiteit ging omhoog en hierdoor kwam EZC in de problemen. Wederom Susan Nijhuis en Theresia Korfage konden uit een overtalsituatie scoren, waardoor de stand na de 3e periode 7-4 was. Deze trend zette zich voort. De noodrem was het grootste wapen van EZC en dat werd door de uitstekend leidende scheidsrechte prima beoordeeld. De ontstane overtalsituaties werden achtereenvolgens door Lindy Velthuis, Cindy Marsman, Linda Hesselink en opnieuw Loreen Oddo afgerond.

Een minpunt was het feit dat de Losserse ploeg een aantal minuten voor tijd niet door had dat het door fouten belastte EZC met een man minder de wedstrijd moest afmaken. Pas toen de Losserse doelvrouwe Claudia Nijhuis dat doorgaf kon er wat meer rust in de rommelige eindfase worden gecreëerd en de wedstrijd toch met een fraaie 11-5 overwinning afgerond kon worden.

Zoals al vermeld kon Losser EZC 2 hierdoor op de ranglijst passeren en naar een 4e plaats klimmen. Aankomende zaterdag wordt er in Losser gespeeld tegen HZPC/Avena, de nummer 2 van de ranglijst. Daarna is er weer een periode zonder wedstrijden. Pas op zaterdag 17 februari is dan weer de volgende wedstrijd. Dan is in het Brilmansdennen het op de 3e plaats staande VZ&PC de tegenstander.

Periode standen: 3-0, 2-4, 2-0, 4-1. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 3, Susan Nijhuis 2, Cindy Marsman 2, Loreen Oddo 2, Lindy Velthuis en Linda Hesselink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer