Gezellige Snertloop en Nieuwjaarsreceptie V.V. Mariënberg

Mooi Da’j D’r Bint! Met deze woorden opende voorzitter Jan Hagedoorn de Nieuwjaarsreceptie van v.v.Mariënberg. Vervolgens proostte hij samen met de talrijke aanwezige leden, vrijwilligers en sponsoren op een mooi, vrolijk, sportief maar vooral gezond 2018.

Die was even daarvoor al hardlopend en wandelend ingeluid door bijna zeventig sportievelingen. Lian Bouwhuis liep bij de meisjes de 3 km het snelst. Bij de jongens was Daan Kok koploper. Bij de pupillen snelde Bjorn Bouwhuis als eerste over de finish.

Hard werd er tevens gelopen op de vijf- en tienduizend meter. De stand bij de dames op de vijf kilometer was als volgt: 1. Kyra Ramaker, 2. Noa Kok , 3. Dewi Zweers Bij de mannen op dezelfde afstand was Erjan Lamberink iedereen te snel af. Hij werd gevolgd door nummer twee: Hendri Hofsink en nummer drie werd Xander Ramaker.

Lian Bouwhuis was al snel maar moeder Irma was de snelste op de tien kilometer bij de dames. Nog binnen het uur was ze terug op het Westerpark waar ook voor Irma het lekkere bakkie snert van Martine Willems wachtte. Op de tien bij de mannen was Niek Noeverman als eerste binnen. Robin Veltink legde net voor Dani van der Veen beslag op de 2e plek waardoor Dani als nummer drie eindigde. Voor het eerst was er ook een wandeltocht die volgend jaar wederom op het programma zal staan.

Jan Hagedoorn blikte terug en blikte tevens vooruit. Mariënberg kan en mag terugzien op een mooi jaar en heeft de zeilen in de wind voor het komende seizoen. Ter afsluiting werden tien leden gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap.

Als eerste werden Bas de Lange en Dennis Otten naar voren geroepen, zie dienen de club alweer 25 jaar net als William de Bruin en Han Bouwhuis die afwezig waren wegens een uitje van het 2e elftal. Wim Doek, Tony Binnenmars en Roel Lubbers zijn inmiddels veertig jaar inpanding op het Westerpark, de thuishaven van het roodzwarte hart!

Voor een ieder had de voorzitter wat mooie woorden opgeduikeld uit de roemruchte geschiedenis van de vereniging. Zo ook voor de heren die reeds een halve eeuw Mariënberg in het hart hebben zitten. Jan Prins, Luuk Hofsink en Cathrinus Prinsen tikten alle drie het vijftigjarige lidmaatschap aan. Een bijzondere vermelding kregen vrijwilligers Wim Steen en Hans Ribberink. Zij dragen voortaan de titel van Lid van Verdienste. Hierna klonk het startsein om onder het genot van een natje en een droogje elkaar de beste wensen te wensen….

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer