Heren 1 Springendal Set-Up ’65 houdt derde plaats vast in handen

Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 handhaafde zich keurig op de derde plaats in de Eerste Divisie. Zelf wist het met 3-1 uit in Soest te winnen van Sovoco, terwijl naaste concurrent Sudosa met 4-0 onderuitging in Amersfoort. Set-Up ’65 speelde niet haar beste wedstrijd en in fases liep het moeizaam. In de eerste set bleef het dan ook lang gelijk en kwamen de Ootmarsummers nog met 21-20 achter door matige passes en een aantal ketsers. Op het einde van dit eerste part liep het allemaal beter en met name door een goede blokkering wist men alsnog de set te pakken. Ook de tweede set leek naar Set-Up ’65 te gaan, maar het ritme stokte op de stand 23-20 voor de gasten uit de Siepelstad. Sovoco verdedigde een aantal keren knap en wist mede daardoor het tij te keren en won de set met 25-23.  Set-Up ’65 liet zich echter niet uit het veld slaan door dit onnodige setverlies en pakte de zaken in het derde part weer energiek aan. Tom Engbers had de set-ups mooi op maat en met name Hans ten Dam en Peter Kemperink wisten daar wel raad mee. Ook verdedigend en passend krikte  Set-Up ’65 het niveau omhoog. Met 25-16 bleek dit de meest eenvoudige setwinst. In set 4 namen de gasten opnieuw een voorsprong.  In het middengedeelte maakten Bas Oude Alink en Jasper Brouwer hun opwachting. Met hen in het team bouwde Set-Up ’65 aan een 24-20 marge in Ootmarsums voordeel. Maar net als in set 2 speelde Sovoco alles of niets en kwam zelfs op een 25-24 voorsprong. Het setpunt werd echter weggeslagen door Set-Up ’65 dat vervolgens de set uitmaakte en met 27-25 alsnog aan het langste einde trok. Door de winst de derde plek nog steviger in handen gekregen. Zaterdag wacht  de thuiswedstrijd tegen Scylla en daarna is het eerste herenteam een drietal weekenden vrij en volgt pas op 3 maart de uitwedstrijd tegen koploper Donitas.   

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer