Nipt verlies dames Losser tegen HZPC/Avena

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Losser bijna voor een stunt gezorgd. Er werd van het op de 2e plaats staande HZPC/Avena uit Heerenveen echter nipt met 5-6 verloren, maar er had veel meer ingezeten.

De wedstrijd begon zeer voorzichtig. Het aftasten van elkaars verdedigingen duurde tot aan de 3e periode. Ondertussen waren de Friezinnen halverwege de 2e periode op een 0-1 voorsprong gekomen. Cindy Marsman kon vlak voordat de 2e periode was afgelopen uit een overtalsituatie de 1-1 scoren.

In de 3e periode brandde de wedstrijd echt los. HZPC/Avena scoorde al snel de 1-2, maar Losser had daarna haar beste periode. Uit 3 overtalsituaties konden Monique Velthuis, Lindy Velthuis en Linda Hesselink scoren. Theresia Korfage maakte het feest compleet door van de rechterzijde ook een fraai doelpunt te scoren. Met nog 2 minuten te spelen in die 3e periode was een 5-2 voorsprong genomen. In die resterende 2 minuten kon HZPC/Avena toch nog terugkomen. Middels 2 treffers vanaf de midvoorpositie werd de aansluiting weer gevonden, 5-4.

Losser begon zenuwachtig te worden, en dat leidde al in het begin van de laatste periode tot de gelijkmaker. Toen de Heerenveense ploeg halverwege deze periode de 5-6 scoorde werd Losser pas weer wakker geschud. De extra energie die werd gevonden leidde tot een paar overtalsituaties. Deze werden door de Friezinnen onschadelijk gemaakt. De laatste mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren was een overtalsituatie met nog 19 seconden te spelen. Er was nog een Time-out beschikbaar, daar werd van afgezien, en wederom door een onzorgvuldigheid werd de bal verspeeld.
De Friezinnen waren blij met hun overwinning, want hierdoor blijven ze in de race voor het kampioenschap.

Losser krijg op zaterdag 17 februari VZ&PC op bezoek. Het zal wederom een fraai waterpologevecht gaan worden tussen de nummer 3 en 4 van de ranglijst.

Periode standen: 0-0, 1-1, 4-3 en 0-2. Doelpunten Losser: Cindy Marman, Monique Velthuis, Theresia Korfage, Lindy Velthuis en Linda Hesselink.

Actiefoto archief.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer