Oude bekenden naar King & Queen of the Roads

Zaterdag zijn de laatste twee wedstrijden in de Grolsch Champions Tour verschoten in het Overijsselse Beuningen. Op het straatparcours van 1000 meter mochten de heren, dames en jeugd uitvechten wie de Grolsch Champions Tour won en daarmee een felbegeerd ticket kreeg voor de internationale wedstrijd King & Queen of the Roads. Om de spanning tot een hoogtepunt te doen stijgen, waren de groepen ingedeeld op volgorde van tussenstand. Tijdens de Grolsch Champions Tour spelen de deelnemers per wedstrijddag twee wedstrijden; in totaal zijn er zes wedstrijden waarvan de beste vier resultaten tellen voor de eindrangschikking.

Heren
Er waren voorafgaand aan de laatste twee wedstrijden nog zes heren in de race om de titel te pakken op straat. Tim Meijer (KV Kluppelshuizen) won de laatste twee wedstrijden en maakte een enorme sprong in de eindstand naar de tweede plaats. De strijd om de winst ging tussen Mark Muntel (KV Lattrop-Breklenkamp), Jos-Bert Aalbers (KV ’t Trefpunt) en Patrick Zieverink (KV ’t Broek). Zieverink kwam dit jaar over van de junioren, maar wist het de overige heren behoorlijk lastig te maken. De een-na-laatste wedstrijd bracht de spanning nog verder omhoog, de drie heren stonden in punten bijna gelijk en de laatste wedstrijd zouden de drie heren in een direct duel tegen elkaar spelen.

Uiteindelijk had Mark Muntel zijn zenuwen het best onder controle en won de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat. Het is zijn tweede overwinning op de straat bij de heren en zijn derde ticket voor Ierland (2005 bij de junioren, 2006 bij de senioren). Wellicht ligt er voor de beste zes heren van Nederland nog een leuk uitstapje in het verschiet; er is een uitnodiging binnengekomen van de Italiaanse bond om met Pinksteren een internationale wedstrijd te spelen in Italië. Wordt vervolgd..

De heren die door de Champions Tour geselecteerd zijn voor de Nederlandse kernploeg zijn; Mark Muntel, Tim Meijer, Patrick Zieverink, Jos-Bert Aalbers, Michael Roerdink (KV Eibergen), Luuk Zanderink (KV Beuningen), Tom Kemperink (KV Niej Haarbig), Arjan Hassink (KV Nooit Gedacht), Youri Pas (KV ’t Woudhuis) en Jochem Wennink (KV de Brink).

Dames
Silke Tulk (KV Kleine David) won voor de tiende keer op rij de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat. Hierdoor mag ze wederom naar Ierland om deel te nemen aan de Queen of the Roads. Tulk was, voorafgaand aan de laatste wedstrijddag, al zeker van haar titel door drie overwinningen en een tweede plaats. Britt Blokhuis kwam dit jaar over van de junioren en wist meteen de allereerste wedstrijd te winnen van titelverdediger Tulk. Een prachtige prestatie van de jonge klootschietster uit Beuningen. Op de laatste dag werd Tulk nogmaals verslagen, dit keer was Marleen Hoffmann (KV ’t Broek) haar de baas. De kernploeg van de dames bestaat uit: Silke Tulk, Britt Blokhuis, Marleen Hoffmann, Lindsay Leussink (KV Huier), Marianne Westerink (KV ’t Woudhuis) en Carlijn Hammink (KV Niej Haarbig).

Jongens
Bij de jongens was het nog enorm spannend wie de Champions Tour zou winnen. Mirco Breuker (KV Vooruitzicht), Bauke Johannink en Ramon Stevelink (beide KV Nooit Gedacht) en Gido Beumer (KV Klein Dochteren) konden alle vier nog aanspraak maken op de titel. Breuker wist, door zijn deelname vorig jaar aan de Junior King&Queen of the Roads, wat er op het spel stond en was vastbesloten om dit jaar wederom Nederland te vertegenwoordigen. Door twee dagoverwinningen mag hij dat dit jaar ook weer doen. Bauke Johannink, Gido Beumer en Ramon Stevelink maakten uiteindelijk de kernploeg voor Nederland compleet.

Meisjes
Bij de meisjes kon Kim Groener (KV Beuningen) als enige Suzan Zieverink (KV ’t Broek) nog van een overwinning houden, als ze beide wedstrijden op haar thuisbaan zou winnen. Helaas voor de jonge klootschietster uit Beuningen liep de wedstrijd niet helemaal zoals ze graag zou willen. Ze kwam niet verder dan een derde en vierde plaats, Zieverink daarentegen won de eerste wedstrijd en werd tweede in de laatste wedstrijd. Hiermee had Zieverink vier overwinningen binnen en was dus zeker van een opnieuw een ticket naar Ierland. Groener werd wel tweede in de kernploeg, de vijftienjarige Karlijn Greven (KV Nooit Gedacht) maakt de kernploeg compleet.

Allroundtitel
De Champions Tour op straat is ook de laatste in rij van drie onderdelen, waarop klootschieters kunnen strijden om de Allroundtitel. Wanneer een sporter aan alle drie onderdelen (straat, veld en zetten) meedoet, komt hij/zij in aanmerking voor deze bijzondere prijs.

Bij de heren was Luuk Zanderink het sterkst op drie onderdelen. Hij won de onderdelen veld en zetten en werd tweede op de straat. Silke Tulk won de allroundtitel bij de dames. Zij wist alle drie onderdelen winnend af te sluiten.
Mirco Breuker was de beste jongen, gezien over drie onderdelen. Hij won de straat en het veld en werd tweede op het zetten. Kim Groener won deze titel bij de meisjes. Zij won het veld en het zetten en werd tweede op de straat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer