Sportlust Vroomshoop geeft vroege voorsprong weg

Zondag stond bij de hervatting van de tweede seizoenshelft een thuiswedstrijd voor Sportlust Vroomshoop tegen RSC Rossum op het programma. RSC stond ergens onderin, maar had nog maar 5 wedstrijden gespeeld voor de winterstop. Sportlust startte de wedstrijd als nummer 6 en had tijdens de oefencampagne in de winterstop een stijgende lijn ingezet. Zo begonnen de Vroomshopers vol goede moed de 2e helft van het seizoen.

Het was Sportlust die het initiatief nam. Een lange bal van achteruit werd geweldig ineens uit de lucht meegenomen door Matthew Schuurs. Tegenstander het Zandstuve-bos in en Matthew richting het strafschopgebied, waar aan de noodrem werd getrokken. De scheidsrechter gaf hiervoor een penalty aan Sportlust. Deze penalty werd feilloos binnen geschoten door Jesper de Jager na 10 minuten.

Er was tot zover niets aan de hand voor Sportlust, maar na die goal werd de thuisploeg slordiger. Nota bene door een snelle ingooi van RSC kon de Rossumse linksbuiten richting het doel van Sportlust, hij gaf de bal voor en die werd door de spits goed binnen geschoven: 1-1 na 20 minuten. RSC werd sterker en kort daarop werd door een mooie actie van de spits de 1-2 binnen geschoten.

Na de rust ging Sportlust opzoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en speelde continu op de helft van RSC Rossum op zoek naar de gelijkmaker, maar wist de kleine kansen niet te benutten. En als je de kansen zelf niet maakt…

In de 75e minuut was er een communicatiefout op het middenveld van Sportlust, waardoor de rechtsbuiten van RSC alleen richting het doel van Tom Uitzetter kon. Allard Hankamp probeerde de bal met een sliding nog weg te werken, maar raakte niet de bal maar de man, waarop de scheids een strafschop gaf. De aanvaller van RSC ging zelf achter de bal staan en schoot zijn derde van de middag feilloos binnen.

Sportlust verloor daarmee de moed op een goed resultaat en wist niet meer gevaarlijk te worden en verloor de wedstrijd met 1-3.

Een domper, die vooral te wijten valt aan concentratiegebrek en slechte communicatie. Volgende week mag Sportlust aantreden in en tegen Vasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer