Zilver voor turnster Demi Roosendaal

Afgelopen zaterdag vond in Hengelo de derde en laatste plaatsingswedstrijd plaats voor de derde divisie turnen. Van Fysion deden vijf turnsters mee, te weten: Indy Meijerink, Demi Roosendaal, Jasmijn Eertink, Lieke Pekkeriet en Tara Landman. Op basis van de beste twee plaatsingswedstrijden kon er een plek worden behaald voor de districtsfinale.

In ronde 1 mocht de jarige Lieke Pekkeriet (jeugd 1 N4) van start, een wedstrijd turnen op je verjaardag, dat is wel bijzonder! Lieke turnde opnieuw een zeer stabiele wedstrijd net als afgelopen twee wedstrijden en liet zien wat ze kon. Opnieuw geen grote fouten en een mooie 7e plek op balk. Lieke debuteerde dit jaar in de derde divisie en wat een prestatie dat ze al zo goed mee kan komen in dit hoge niveau. Lieke werd deze wedstrijd knap 8e en werd net de eerste onder de streep voor de doorstroming.

Ronde twee was het de beurt aan onze jongste turnster van de dag, Indy Meijerink (instap N3). Indy liet de voorgaande twee wedstrijden al zien dat ze zichzelf naar het podium kon turnen. Echter begon ze gister met een valse start; doordat ze niet uitkwam op sprong lukte het haar niet haar eerste sprong door te springen. Met een “0-sprong” als gevolg en een achterstand van 6 punten op de tegenstanders, maar Indy liet zich niet kennen! Op de andere toestellen liet ze weer veel vooruitgang zien, vooral in haar netheid. Dit resulteerde in een 1e plaats op rek, een 6e plek op balk en 2e score op vloer. Omdat de beste twee wedstrijden tellen heeft Indy zich als 1e geplaatst voor de districtsfinale van de 55 instappers.

In ronde drie was het de beurt aan Tara Landman (junior D). De voorgaande wedstrijden gingen niet helemaal zoals gepland en het zou dan ook spannend worden of Tara de doorstroming kon halen. Ze heeft er alles uit gehaald en op brug liet ze voor het eerst een strek salto ½ draai zien en haalde een prachtige 2e plek op sprong. Tara werd 8e in het eindklassement en liet genoeg turnsters achter zich om zich als 11e te plaatsen voor de doorstroming.

Tot slot waren de pupillen 2 N3 aan de beurt; Jasmijn Eertink en Demi Roosendaal. Jasmijn had voorgaande wedstrijden al een keertje van het podium geproefd. Bij Demi was het nog spannend of doorstroming voor haar mogelijk was. De dames begonnen goed op sprong en brug, bij balk maakte Jasmijn een vervelende val maar liet zich niet kennen en sprong direct de balk weer op. Demi liet de jury zien waar ze zo hard voor had gewerkt de afgelopen tijd: een foutloze balkoefening. Op vloer ook een fantastische oefening en op beide toestellen een 2e plek. Jasmijn kon haar wedstrijd ook goed uitturnen. Demi haalde stralend haar zilveren medaille op, dik verdiend. Jasmijn is keurig 12e geworden in een deelnemersveld van 32 turnsters. Jasmijn plaatst zich als 5e voor de finale en Demi als 3e.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer