Borhave na 22-32 winst in Emmen stevig in top zes

Borhave speelde zaterdag in Emmen tegen E&O, de nog puntloze nummer laatst in de eredivisie. Een wedstrijd die gewonnen moest worden. De Bornse handbalploeg begint te wennen aan de veranderde status binnen de eredivisie. Om de doelstelling te halen zijn er wedstrijden die gewoon gewonnen moeten worden. Die verwachting was in Emmen zeker aan de orde.

Het ooit zo sterke Drentse dameshandbalbolwerk Emmen & Omstreken zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen.

De gasten begonnen sterk en hadden na 3 minuten een 3-0 voorsprong. In het verdere verloop van de eerste helft werd de voorsprong langzaam uitgebouwd tot zeven doelpunten. E&O wist nog even terug te komen tot op vier doelpunten (11-15)maar na een time-out van trainer-coach Rik Philips wisten de gasten weer weg te lopen naar de 11-18 ruststand.

De tweede helft liet een zelfde beeld zien Borhave was veel sterker dan de jonge Drentse ploeg. Dit gaf Rik Philips de ruimte voor experimenten, zo kwam in de laatste tien minuten de zestienjarige Riëlle Screever als keeper in het veld. Riëlle is keeper van de A-jeugd, komt uit Haaksbergen maar is ook derde generatie Borhave lid. Met twee stops op vrije kansen kweet ze zich uitstekend van haar taak. Voor de statistieken, Borhave won met 22-32. Aangezien SEW thuis van Quintus verloor neemt Borhave verder afstand van de laatste vier, met 2 punten achterstand op nummer 5 Venlo.

Borhave speelt op dinsdag 6 februari in Wognum een bekerwedstrijd tegen SEW.Volgende week, Carnavalszaterdag 10 februari, is promovendus Foreholte uit Voorhout (ZH) om 19.00 te gast in Borne.

Foto archief:  Dafne Nijenhuis Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer