Dames VKC’03 winnen degradatieduel en verlaten laatste plaats

Zaterdag stond in Tubbergen voor de dames van VKC het degradatie duel tegen Aquanovio uit Nijmegen op het progamma. Vooraf werd door coach Rob Kienhuis duidelijk gemaakt dat het een tegenstander was waar punten van gepakt kon en moest worden. Strak werd er gestart aan de eerste periode. Dit resulteerde direct in mooie aanvallen voor VKC, waaruit ook gescoord werd. Het geloof was direct voelbaar in het water en de dames gingen er voor. Al snel stond er een voorsprong op de klok voor de Tubbergse.

Een 3-2 voorsprong was het resultaat om aan de 2e periode te beginnen en deze lijn voort te zetten. In deze 6 minuten was VKC op haar best. Aanvallen werden mooi opgezet en door 2 prachtige assist ballen van jeugdspeelster Laurissa Krom, kon Marly Stopel de ballen achter de keepster van Aquanovio tikken. In deze periode maakte VKC de voorsprong groter en trok de wedstrijd meer naar zich toe 7-4.

De volgende periode was een kopie van de tweede. VKC bleef haar wedstrijd rustig spelen en de aanvallen werden mooi opgezet en uitgespeeld. Aquanovio wist voorzichtig wat terug te doen, maar kwam niet in de buurt van VKC. De laatste periode dacht VKC de overwinning binnen te hebben. De Nijmeegse dames kwamen dichterbij en het was even billen knijpen.

Door een time-out wist Rob Kienhuis de dames weer op scherp te zetten en werd er een tandje bij gezet. Rustig speelde VKC daarna de wedstrijd uit en met een 12-8 overwinning geeft VKC de laatste plaats over aan Aquanovio.

Doelpunten: Marly Stopel 7x, Laurissa Krom 2x, Sophie Derkman 2x en Richelle Harberink 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer