Goud Jorien ter Mors op de 1000 meter

Jorien ter Mors heeft tijdens de Olympisch Spelen goud gepakt op de 1000 meter. Voor de Enschedese was dit de derde gouden medaille. Twee jaar geleden veroverde ze de titel op de 1500 meter en in de ploegenachtervolging. Ter Mors, als twaalfde van start, had een prima start tegen de Amerikanse Brittany Bowe die uiteindelijk vierde zou worden, maar haar twee volledige ronden waren nog beter waardoor ze een nieuw baanrecord schaatste.

Zilver en brons was er voor de Japanse dames Kodaira en Takagi die respectievelijk 0,26 seconden en 0,32 seconden moesten toegeven op de tijd van Ter Mors van 1.13,56 seconden. Marrit Leenstra werd zesde en Ireen Wüst, winnares op de 1500 meter, moest nu genoegen nemen met een negende plaats.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer