Heracles Almelo thuis niet langs ADO Den Haag

Het is Heracles Almelo zaterdagavond niet gelukt om de eerste overwinning in 2018 binnen te halen. In Almelo werd het na 0-1 stand bij rust 1-1 tegen het bezoekende ADO Den Haag. Na drie minuten stond het al bijna 0-1 maar uit een hoekschop schoot Lex Immens op de paal. Na ruim twintig minuten spelen kwamen de gasten toch op de verdiende 0-1. Slordigheden in de achterhoede waren debet aan dit doelpunt en daarvan profiteerde Björn Johnsen die met een verwoestend schot Bram Castro kansloos liet.

In de tweede helft zag het publiek een heel ander Heracles Almelo. Met fel en agressief voetbal bracht men vanaf de hervatting de gasten in verlegenheid. Tien minuten na de hervatting was het dan ook verdiend raak. Reuven Niemeijer (foto) rondde op een voortreffelijke manier een combinatie met Kuwas en Vermeij doeltreffend af. Even later kreeg Tom Beugelsdijk de mogelijkheid om zijn team opnieuw op een voorsprong te zetten, maar hij kopte in de handen van Castro. De ploeg van John Stegeman zette nog wel een slotoffensief in, maar tot drie keer toe miste Vermeij met het hoofd mooie mogelijkheden om Heracles naar de overwinning te koppen en zo bleef het bij een puntendeling.

Foto’s archief: sportfoto-oost