Jorien ter Mors pakt brons op de relay bij shorttrack

De Enschedese Jorien ter Mors heeft deze Olympische spelen afgesloten met een bronzen medaille. Zij pakte deze medaille tijdens de relay shorttrack. Samen met Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven won ze de B-finale in een nieuw Wereld en Olympisch record van 4.03,471. Ter Mors reed vanaf het begin op kop en gaf die ook niet meer af. Nederland versloeg Hongarije, Rusland en Japan. In de afsluitende A-finale kregen China en Canada een straf waardoor Nederland alsnog doorschoof naar plek drie. Het goud ging nu naar Zuid-Korea en het zilver was voor Italië.

Jorien ter Mors is met het veroveren van de bronzen medaille de eerste vrouw die tijdens de Olympische Winterspelen op twee verschillende disciplines een medaille wist te veroveren. Een week geleden pakte Ter Mors goud op de 1000 meter langebaan. Jorien ter Mors heeft door het veroveren van de bronzen medaille haar shorttrack carrière mooi kunnen afsluiten. Vanaf nu gaat ze zich uitsluitend op het langebaan schaatsen richten.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer