Lennard Mulderij stopt bij DOS’37 1

Lennard Mulderij zet aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan als speler van DOS’37. Martin Vos interviewde Lennard en in onderstaand relaas is de reden van zijn besluit terug te vinden en hoe zijn mooie/rijke carrière bij DOS’37 in zijn ogen is verlopen. Na negen seizoenen stopt hij met voetballen bij DOS’37 in het 1e elftal. Hij werkt nu vanaf het begin van dit seizoen onregelmatig. Dit is met het nodige geregel wel redelijk te combineren. Echter gaat hij in maart beginnen met een opleiding en dit betekent dat er keuzes moet maken. Dit is voor hem de belangrijkste reden om te stoppen met voetballen.

Zijn eerste wedstrijd in het 1e elftal van DOS’37 was op zaterdag 2 april 2005, thuis tegen Elburger Sportclub in de tweede klasse KNVB. DOS’37 won deze wedstrijd met 3-1. Lennard Mulderij heeft tot nu toe exact 240 officiële wedstrijden voor DOS’37 gespeeld en wist daarin maar liefst 101 doelpunten te scoren – in zowel reguliere- als nacompetitie en bekerwedstrijden. Op de Eeuwige Topscorersranglijst van DOS’37 – waarin de bekerwedstrijden niet meetellen – bekleedt de 31 jarige Lennard momenteel de zevende plaats, met 87 doelpunten. Om in de top vijf te belanden zijn er nog minstens zes doelpunten nodig. Lennard Mulderij ontving tot nu toe slechts twaalf gele kaarten – twee in dit seizoen – en kreeg nimmer een directe veldverwijzing, waarbij dus geconcludeerd kan of mag worden, dat hij een ware Fair Play-speler is.

Hoogtepunten waren zeker de mooie wedstrijdaffiches en dito tegenstanders bij HHC Hardenberg in de Topklasse (van 2010 tot 2012) en tegen clubs als IJsselmeervogels, Spakenburg, SC Genemuiden en de clubs uit de Bollenstreek (o.a. Rijnsburgse Boys, Barendrecht, Katwijk, FC Lisse, Noordwijk). Dieptepunten zijn dan vaak de degradaties. Met DOS 1 overkwam mij dat helaas twee keer (in 2009 uit de 1e klasse en in 2016 uit de Hoofdklasse).

Hij is er nog niet helemaal over uit wat hij gaat doen als hij gestopt is met voetballen. Mogelijk recreatief voetballen bij DOS’37. Daarnaast wil hij gaan kijken hoe het is om voor een kwarttriatlon te trainen en om er aan mee te doen.

Foto’s: DOS’37

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer