Lukt het SVZW om te winnen van FC Zutphen?

Zaterdag speelt SVZW thuis tegen FC Zutphen. Op papier een wedstrijd die SVZW makkelijk lijkt te gaan winnen. Maar de praktijk kan wel eens anders zijn. FC Zutphen heeft het moeilijk in de 1e klasse D. Vanaf de start van het seizoen staat de club al in de staart van de ranglijst. Ook vorig seizoen had FC Zutphen het moeilijk in deze klasse. Maar uiteindelijk eindigde de club wel in de middenmoot. Met 30 punten uit 26 wedstrijden werd de 9e plaats behaald.

Vorig seizoen had FC Zutphen de beschikking over Mark Bloemendaal. Een speler die instaat is om het verschil te maken in een wedstrijd. Na afloop van het seizoen maakte hij de overstap naar hoofdklasser Berkum. Bij Zutphen is men zich er goed van bewust dat men over een selectie beschikt, waarvoor handhaving een uitstekende prestatie zou zijn. Hoewel de resultaten tegenvallend zijn in dit seizoen, heeft de club het contract met hoofdtrainer Taco Lourens met een jaar verlengd. Hij is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de club.

SVZW wil ook de punten halen in deze thuiswedstrijd. In de winterstop hebben spelers en technische staf de doelstelling onder de loep gehouden. Voor aanvang van het seizoen was de doelstelling: proberen om te promoveren. En daarnaast was de doelstelling het creëren van eenheid binnen de selectie. Die eenheid is er zeker binnen het team. Want in de 1e seizoenshelft werden er wedstrijden gewonnen, die vorig seizoen zeker geen punten hadden opgeleverd. Promotie is een mooie uitdaging die nog steeds staat. Maar dat zal nog een lastige opgave worden in de sterke 1e klasse D.

Dat bleek afgelopen zaterdag wel weer. SVZW ging toen thuis keihard onderuit tegen WHC. De bezoekers hadden een uitstekende tactiek om SVZW te bestrijden. Daarnaast ging er wel heel veel fout bij SVZW. Veel overtredingen waardoor WHC drie strafschoppen kreeg, die allemaal onhoudbaar werden benut door Jonathan van Marle. Robert Schonewille schoot een vrije trap heel fraai in de bovenhoek. SVZW kreeg ook wel kansen, maar WHC doelman Jasper Kuiper was steeds heel attent. Hij werd door WHC verkozen als man van de wedstrijd.

SVZW zal zich willen revancheren tegen FC Zutphen. Om mee te doen om de prijzen, moet je in elk geval de thuis wedstrijden winnen. Hopelijk slaagt trainer Philip Agteres erin om de manschappen deze week weer op scherp te zetten voor deze ontmoeting tegen de hekkensluiter uit de 1e klasse D. Als dat lukt, dan moet een overwinning mogelijk zijn. De wedstrijd tegen FC Zutphen begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer