NKC’51 wint voor de derde keer op rij

NKC’51 speelde dit weekend de thuiswedstrijd tegen Telstar. In de uitwedstrijd werd nog teleurstellend verloren van de ploeg uit Hoevelaken. Na twee overwinningen was de ploeg van coach Harm Jan Smit inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst en was het vijf punten “los” van de gevaarlijke zevende plaats. Bij een overwinning zou de ploeg nog volop in de race blijven voor de derde plaats. Na een blessure kon de ploeg weer beschikken over Thomas Heuver die de afgelopen weken overigens prima vervangen werd door Nils Brok.

In de eerste helft zag het publiek twee gelijkwaardige ploegen, Telstar had echter veel minder kansen nodig om tot scoren te komen en kwam tot een geweldig schotpercentage. Ze hadden een absolute topschutter in de gelederen die ondanks de goede verdedigende druk enorm veel scoorde. Via tussenstanden van 2-0, 5-4, 9-9, en 12-12 werd met een 13-16 achterstand de rust bereikt.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een geweldig spannende strijd met veel inzet en mentale veerkracht van de thuisploeg. Nils Brok had de plaats ingenomen van Pim Knobbe en had als opdracht het pakken van meer verdedigende rebounds. Via tussenstanden van 15-18 en 18-21 stond er tien minuten voor tijd een 22-22 stand op het scorebord. Het publiek gaf de ploeg het laatste steuntje in de rug en ging er vol achter staan.

Na de gelijke stand van 25-25 nam de thuisploeg een beslissende voorsprong van 27-25 en speelde de wedstrijd goed uit, uiteindelijk stond er een 27-26 eindstand op het scorebord. De ontlading was na het laatste eindsignaal groot. De Nijverdallers leverden een geweldige teamprestatie met Amy Ellenbroek als absolute uitblinkster die maar liefst tien keer scoorde.

Volgende week staat er weer thuiswedstrijd op het programma. Er wordt dan gespeeld tegen MIA, aanvangstijd is wederom 18.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer