SVZW ontvangt promovendus Hierden

Voor SVZW is de wedstrijd tegen Hierden de 4e competitie thuiswedstrijd op rij. Wedstrijden met wisselend succes. Een 1-5 nederlaag tegen WHC en een dikke 10-0 overwinning op FC Zutphen. En afgelopen zaterdag een 1-1 gelijkspel tegen Flevo Boys. De ploegen maakten er een enorm spannende wedstrijd van. Tot de laatste seconde probeerden beide teams nog om de winst naar zich toe te halen. Het was een terecht gelijkspel daar was iedereen het na afloop van de wedstrijd wel over eens.

De achterstand van de ploeg van Philip Agteres op Flevo Boys is daardoor nog steeds 5 punten. Maar bij winst op Hierden kan die achterstand worden terug gebracht tot 2 punten. SVZW moet zelf wedstrijden blijven winnen, en dan maar hopen dat Flevo Boys onderweg ook wat punten gaat morsen. Oorspronkelijk stond de wedstrijd tegen Hierden 9 december jl. op het programma. Maar in dat weekend viel er zoveel sneeuw in Nederland dat voetbal onmogelijk was. Hopelijk is het weer nu veel beter, zodat de wedstrijd nu wel door kan gaan. Met alle respect voor Hierden, maar SVZW moet in staat zijn om deze tegenstander te kloppen op het eigen sportpark.

Een bekende naam bij Hierden is die van oud Feyenoord, PEC Zwolle en AZ doelman Henk Timmer, die de functie van technisch manager bekleedt bij Hierden. Topscorer van Hierden is momenteel Brain Klaassen met 6 doelpunten. Trainer Peter Epe, die bezig is aan het vierde seizoen bij Hierden, zal er niet meer bij zijn in Wierden. Hij is 15 februari jl. op non actief gesteld door het bestuur van de club. Henk Timmer en Ben Michelsen zijn nu verantwoordelijk voor de eerste selectie. Dit duo begon heel goed aan hun werk, want zaterdag jl werd er thuis gewonnen met 3-2 van DOS’37. Hierden wil er alles aan gaan doen om het verblijf in de 1e klasse met nog een seizoen te verlengen. Om 14:30 trappen beide teams af.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer