TVC ’28 presenteert Jeugdopleidingsplan 2018-2022

Op woensdag 14 februari zullen Stefan Huiskes en Kelvin Stopel het nieuwe jeugdopleidingsplan van TVC ’28 presenteren voor de trainers, leiders, kaderleden, het algemeen bestuur, het jeugd bestuur en andere genodigden of geïnteresseerden. Ook leden van de technische commissies en trainers van de andere voetbalverenigingen uit de gemeente Tubbergen, zijn van harte uitgenodigd.

De bijeenkomst zal worden gehouden in de kantine van TVC ’28 en start om 19.30 uur en draagt als titel: “TVC’28 Jeugdopleiding als talentenfabriek en sociaal bindmiddel”. TVC ’28 streeft er naar om eigen jeugd op te leiden voor het 1e en 2e elftal en daarnaast hebben verschillende “TVC-talenten” al laten zien, dat zij (kunnen) doorstromen richting amateurclubs die actief zijn op een hoger niveau of worden opgenomen in de jongens-/meisjes jeugdopleiding van een BVO. Bovendien vervult TVC ’28 ook al jarenlang een erg belangrijk bindmiddel voor jeugd en ouderen en als ontmoetingsplek voor iedereen uit Tubbergen.

De aanleiding tot het schrijven van het jeugdopleidingsplan was, om binnen de jeugdopleiding een duidelijke visie en structuur te krijgen in het opleiden van spelers en waarop zowel spelers als trainers kunnen worden beoordeeld. Daarnaast waren er nog een aantal redenen voor het schrijven van het plan: 

  • Geen duidelijke “TVC ’28-voetbalidentiteit”
  • Een meeting met de “harde kern van trainers” die een tijd geleden was georganiseerd. Daarin kwamen een aantal duidelijke “pijnpunten” naar voren. Voorbeelden: geen duidelijke verdeling wie wat doet binnen de technische commissie, geen duidelijke visie voor het opleiden van spelers en beoordelen van trainers. 
  • Stimuleren en waarborgen kwaliteit en betrokkenheid recreatieve teams
  • Kwaliteitsverbetering binnen de TVC ’28-jeugdopleiding
  • “TVC’28, De volgende fase”

Rob Boudrie, het hoofd prestatie en ontwikkeling van FC Twente, zal die avond tevens aanwezig zijn om zijn mening te geven over het opleidingsplan en met de aanwezigen van gedachten te wisselen over de opleiding van jeugdspelers.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer