Vincent Vermeij matchwinner voor Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft zich zaterdagavond goed hersteld na de ruime nederlaag midweeks bij NAC in Breda. De ploeg van John Stegeman, die veel basisspelers miste, won thuis nipt met 1-0 van Willem II door een doelpunt van spits Vincent Vermeij en staat nu stevig in de middenmoot.

De eerste kans in deze wedstrijd was ook direct een hele grote, maar topscorer Ogbeche faalde. Frans sol troefde zowel Pröpper als Wuijtens af en zette Ogbeche vrij voor doelman Bram Castro, maar oog in oog met de Belgische doelman wist hij de bal niet tussen de palen te krijgen. Aan de andere kant was het op slag van rust wel raak toen Vermeij een lage voorzet van Kuwas binnen tikte.

In de tweede helft ging Willem II op jacht naar de gelijkmaker en kreeg ook diverse kansen. Opnieuw Ogbeche maar ook Croux ondervonden de klasse van Castro deze avond. Aan de andere kant kreeg Monteiro een mooie gelegenheid om de stand te verdubbelen, maar zijn schot belandde naast het doel.

In de slotfase kreeg de ploeg uit Tilburg opnieuw mogelijkheden om minimaal met één punt naar huis te gaan, maar het bleef bij een benauwde 1-0 overwinning voor Heracles Almelo. John Stegeman staat met zijn ploeg door deze overwinning nu tien punten los van de degradatiezone.

 

Foto’s : sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer