Voorbeschouwingen overige (inhaal)wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag staan er inhaalwedstrijden op het programma. Hopelijk kunnen die allemaal doorgaan, want dan hebben alle clubs 15 wedstrijden gespeeld. Hierdoor is de ranglijst dan mooi overzichtelijk. De topper van deze zaterdag is de wedstrijd tussen WHC en DETO. Hier gaat het om de 3e plaats op de ranglijst. SVZW kan de druk op Flevo Boys opvoeren, als het erin slaagt om te winnen van Hierden. Bij de andere wedstrijden gaat het vooral om punten te halen om zodoende wat meer lucht te krijgen. Ook is deze ronde interessant om te volgen i.v.m. de strijd om de 2e periode.

ASV Dronten – DZC’68

De thuisclub leed zaterdag een dikke 6-1 nederlaag tegen WHC. Het is voor ASVD wel zaak om nog punten te pakken anders komt de ploeg alsnog in het onderste gedeelte van de ranglijst terecht. DZC’68 speelde zaterdag een goede wedstrijd tegen Go Ahead Kampen en won met 1-4 van een ploeg die ook nog lang niet zeker is van handhaving. ASVD is dus gewaarschuwd want DZC’68 speelde zaterdag ook met veel inzet en bezieling om tot een goed resultaat te komen. Een gelijkspel is de voorspelling bij deze wedstrijd.

DOS’37 – Nunspeet

Voor DOS’37 zijn het moeilijke tijden in de competitie. Na de winterstop is er nog geen enkel punt gehaald. Daardoor is de club afgezakt naar 12e plaats op de ranglijst. Blijft dit zo, dan komt DOS’37 in de nacompetitie terecht. Nunspeet staat op een mooie 5e plaats. Winnen van Nunspeet is enorm lastig. De verdediging staat heel goed. Maar 15 goals tegen in 14 wedstrijden. Je moet dus enorm scherp zijn om te scoren tegen Nunspeet. Doelpunten maken is voor DOS’37 juist een groot probleem. Nunspeet lijkt dan ook in staat om er met de 3 punten van door te gaan in Vriezenveen.

WHC – DETO

De grootste kanshebber op de 2e periode is wel WHC. 6 wedstrijden gewonnen met 26 doelpunten voor en maar 5 tegen. Zaterdag tegen DETO kan er dan zomaar een 7e winstpartij op rij bijkomen. DETO staat nu nog 3e op ranglijst, maar bij winst van WHC gaat de 3e plek naar de thuisclub. Natuurlijk zal geen gemakkelijke wedstrijd worden voor WHC, maar gelet op de goede vorm van de laatste weken, is een overwinning tegen DETO mogelijk.

Vroomshoopse Boys – SDV Barneveld

Afgelopen zaterdag speelden de Boys ook thuis. Er werd met 1-2 verloren van FC Zutphen en daardoor staat Vroomshoopse Boys nu helemaal onderaan. Er is dus sprake van zwaar weer in Vroomshoop. SDV Barneveld kwam zaterdag thuis niet verder dan 1-1 tegen KHC. Hierdoor staat SDVB in de grote middengroep van de 1e klasse D. Voor de thuisclub is het zaak om snel punten te pakken, anders is handhaving alleen nog mogelijk via de nacompetitie. De druk is groot voor de thuisclub. SDV Barneveld moet in staat zijn om de zorgen van Boys alleen maar te vergroten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer