Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

In speelronde 14 staan er weer mooie wedstrijden op het programma. De topper tussen DETO en Flevo Boys. Daarnaast de echte stadsderby in Kampen. Bij de overige wedstrijden zijn de belangen ook groot. Elke team heeft nog wel een goede reden om vol voor de punten te gaan. En ook deze ronde zullen er vast weer verrassende uitslagen zijn. Dus alle aanleiding om de 1e klasse D met belangstelling te volgen. Nog beter is om zelf een wedstrijd te bezoeken.

SDV Barneveld – DOS’37

Een wedstrijd tussen twee ploegen uit de grote middenmoot, die allemaal nog in de nacompetitie terecht kunnen komen. Daarom is winst pakken eigenlijk wel noodzakelijk. SDV speelde zaterdag gelijk in Dronten, maar was vooral de 2e helft de betere ploeg. Alleen werd er niet gescoord en dan win je geen wedstrijd. DOS’37 ging zaterdag thuis met 1-3 onderuit tegen DZC’68. Beide ploegen willen voor de overwinning gaan in deze wedstrijd. Met steun van de eigen supporters weet Barneveld deze wedstrijd te winnen.

DZC’68 – Nunspeet

DZC’68 deed zaterdag goede zaken op de ranglijst, door te winnen van DOS’37. Hierdoor klom de club van de 11e naar de 9e plaats op de ranglijst. Nunspeet kwam uit tegen KHC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Opnieuw blijkt dat Nunspeet weinig scoort maar ook niet veel goals weggeeft. DZC’68 zal in deze thuiswedstrijd opnieuw proberen om te winnen. Maar Nunspeet is een moeilijk te kloppen tegenstander. Een gelijkspel meer zit er niet voor deze beide opponenten.

WHC – Vroomshoopse Boys

Na de winst op SVZW zal WHC deze wedstrijd ook graag willen winnen. Dit is in elk geval belangrijk voor de strijd om de 2e periode titel. In die periode heeft WHC nog alle wedstrijden gewonnen. Bij Vroomshoopse Boys denken ze niet aan periodetitels. Handhaving dat is het enige dat telt. De situatie is zorgelijk want de achterstand op de veilige 10e plek is nu al 6 punten. WHC zal ongetwijfeld door gaan op de strijdwijze van afgelopen zaterdag. Voor de bezoekers zal er dan ook niet veel eer te behalen zijn in Wezep.

Hierden – ASV Dronten

Hierden verloor zaterdag van Flevo Boys. Maar dat is geen schande voor deze promovendus in de 1e klasse. Om niet te veel af te zakken op ranglijst is punten halen wel een vereiste. Tegen ASV Dronten zijn daar wel mogelijkheden voor. Deze ploeg is dit seizoen erg wisselvallig. Maar dat wil niet zeggen dat ze de punten zomaar weggeven. Het lijkt uit te draaien op een gelijk opgaande wedstrijd, die uiteindelijk geen winnaar kent.

DETO – FLEVO Boys

Dit is de absolute topper van deze competitieronde. De strijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. DETO ging in de 1e competitiewedstrijd nog met 5-1 onderuit in Emmeloord. Daarna is er veel veranderd want pas op 16 december leed DETO de 2e seizoensnederlaag. Flevo Boys verloor nog geen enkele wedstrijd. Nu kunnen ze laten zien dat ze terecht de koploper zijn. Bij buurman DOS’37 speelde Flevo Boys nog met 1-1 gelijk. Bij dit bezoek aan sportpark ‘Het Midden” laat Flevo Boys het niet zover komen. DETO zal zeker voor de overwinning gaan, maar Flevo Boys is net iets sterker.

Go Ahead Kampen – KHC

Dit is de derby van deze competitieronde. Twee stadsgenoten tegenover elkaar. Een wedstrijd die je niet wilt verliezen want dan moet je dat nog heel lang horen. Op 23 september won KHC met 1-0 van Go Ahead. Alleen daarom al zal de thuisclub gebrand zijn op de overwinning. Maar daarnaast zijn de punten ook hard nodig gelet op de plaats op de ranglijst. KHC is echter een stugge, moeilijk te verslaanbare tegenstander. Het zal een wedstrijd worden met veel passie en inzet, die uiteindelijk geen winnaar kent.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer