ZC Losser dames verliest nipt van Trivia

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd in Groningen tegen Trivia nipt met 6-5 verloren. Losser begon dramatisch aan de wedstrijd, halverwege de eerste periode leidden de Groningsen al met 3-0. Losser kreeg ook wel haar kansen, maar de twee verkregen overtallen werden niet benut. Het was routinier Theresia Korfage die Losser met een doelpunt terug in de wedstrijd bracht. Losser kreeg weer helemaal hoop toen de jonge Lisa Olde Bolhaar nog in diezelfde periode de 3-2 scoorde. Ondertussen had de Losserse doelvrouwe Claudia Nijhuis nog een strafworp gestopt.

In de tweede periode kon Theresia Korfage al vrij vlot de gelijkmaker scoren. Trivia voerde de druk op en de Losserse verdediging moest alle zeilen bijzetten. Maar liefst 3 ondertal situaties op rij werden met succes onschadelijk gemaakt worden. Losser kon in de derde periode onder de druk van Trivia vandaan komen en middels wederom Theresia Korfage werd een 3-4 voorsprong genomen. Losser deed volledig mee aan de wedstrijd, maar het waren nu de Groningsen die aan het einde van de derde periode 2x toesloegen.

Losser moest dus met een 5-4 achterstand beginnen aan de laatste periode. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Loreen Oddo die de gelijkmaker voor Losser scoorde. Toch bleven de 3 punten in Groningen. Halverwege de laatste periode scoorde Trivia de 6-5. Toch had Losser er nog een puntje uit kunnen slepen: op 39 seconden voor het einde kreeg Losser nog een man meer. De nog voorhanden zijnde time-out werd niet genomen, en de overtal werd verprutst.

Volgende week krijgt Losser de kans om zich te revancheren. In Stiens zal moeten worden gespeeld tegen hekkensluiter Middelsé/De Skelp.

Periode standen: 3-2, 0-1, 2-1 en 2-1. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 3x en Lisa Olde Bolhaar en Loreen Oddo elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer