Eenvoudige zege dames Losser in Stiens

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd in Stiens tegen hekkensluiter Middelsé/De Skelp met 2-15 eenvoudig gewonnen. Voorafgaand aan deze wedstrijd had Losser nogal wat problemen met de samenstelling van de selectie. Maar liefst 4 van de 9 basisspeelsters hadden hun wintersportvakantie gepland. Met behulp van 2 speelsters uit dames 2 werden de minimaal benodigde 7 speelsters behaald. De opluchting was echter groot toen er 2 dames een dag eerder dan gepland terugkwamen vanuit Oostenrijk. Met 2 wisselspeelsters kon toch nog een normale wedstrijd gespeeld worden. Maar er liep nog een beer op de weg. In Stiens aangekomen, bleek dat er geen van beide aangestelde scheidsrechters er waren. Een toevallig aanwezige regioscheidsrechter heeft met toestemming van beide ploegen de wedstrijd gefloten, wat zij overigens prima deed.

De reis van 2 ½ uur zat bij Losser aan het begin van de wedstrijd toch nog aardig in de benen. Na een vlotte 0-1 voorsprong duurde het tot bijna het einde van de 1e periode dat de 0-2 op het scorebord kwam. De Skelp kon in de aansluitende aanval weer de 1-2 scoren, maar direct daarop was het weer 1-3.

Het begin van de 2e periode was net als de laatste minuut van de 1e periode doelpuntenrijk. Losser liep uit naar 1-5, maar kon in de resterende tijd van die 2e periode de vele kansen niet tot doelpunten promoveren. In de 3e periode lukte dat wel. Met vlot lopende aanvallen en goede afrondingen kon Losser uitlopen naar 1-11, waarna De Skelp nog in diezeflde 3e periode haar 2e treffer mocht scoren. In de laatste periode bleef het spelbeeld hetzelfde, het lag aan de scherpte van de Losserse aanvallers dat er slechts 4x gescoord werd. De eindstand werd daarmee bepaald op 2-15.

Volgende week heeft Losser een vrij weekend. Daarna volgt er een uitwedstrijd in Stadskanaal tegen ESTA, waarna een week later Het Ravijn 3 in het Brilmansdennen op bezoek komt.

Periodestanden: 1-3, 0-2, 1-6 en 0-4. Doelpunt Losser: Theresia Korfage 5,Lindy Velthuis 3, Susan Nijhuis 3, Manon Korfage 2, Monique Velthuis en Linda Hesselink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer