FC Twente Vrouwen thuis onderuit tegen PEC Zwolle

Koploper FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om het kampioenschap. Thuis ging de ploeg van Tommy Stroot met 1-3 onderuit tegen PEC Zwolle. De gasten trokken zich niets aan van de koppositie van de thuisclub en namen na zes minuten al de leiding door aanvoerster Esmee de Graaf die op aangeven van Maxime Bennink raak schoot.

Halverwege de eerste helft kwam FC Twente langszij toen doelvrouw Stephanie Bukovec een indraaiende hoekschop volkomen verkeerd inschatte en Joëlle Smits (foto. r) binnen kon koppen. FC Twente Vrouwen voerde daarna de druk op, maar het doelpunt viel verrassend kort voor rust aan de andere kant door Babiche Roof.

In het tweede deel probeerde FC Twente met man en macht de gelijkmaker te scoren, maar telkens was het Bukovec die een doelpunt in de weg stond. Kort voor tijd was het opnieuw Roof die met haar tweede doelpunt de wedstrijd definitief in het slot gooide. Aangezien Ajax Vrouwen niet verder kwam dan 2-2 bij Heerenveen blijft FC Twente nog wel koploper met wee punten voorsprong op de Amsterdamse dames. Vrijdag 20 april ontmoeten beide teams elkaar in Amsterdam.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer