NEO pakt na drie gelijke spelen weer eens drie punten

Na een indrukwekkende minuut stilte na het veel te jong overlijden van Bert Meulenbroek trapten NEO en DSVD iets over tweeën af. Onder de geseling van een straffe ijskoude wind waar een poolvos nog voor zou gaan schuilen heeft NEO weer eens een winstpartij behaald. Tegen DSVD werd met 3-1 gewonnen. Helaas stond daar het verlies van Mauro Lohuis tegenover die met een op het oog ernstige blessure het veld moest verlaten.

Net als vorige week tegen Avanti kwam NEO ook nu vlot op voorsprong. Bas Smits kopte al na vijf minuten een vrije trap van Mauro Lohuis met een fraaie curve achter doelman Kosterink van DSVD: 1-0.

De eerste kans van de gasten ontstond na een slippertje van Robin Oude Kamphuis. Patrick Gerritsen schoot echter recht op Bob Peterman. Nadat Stijn Baars de Deurningse goalie nog zag redden ten koste van een hoekschop claimde heel rood-wit een strafschop. Gerritsen kwam alleen voor Bob Peterman, tikte de bal erlangs en kwam daarbij in botsing met de goalie. De arbiter van dienst oordeelde dat er geen overtreding gemaakt was en Steven Zonder kon de bal ruimschoots voor de lijn wegwerken.

Het spel voor de pauze was weinig verheffend en NEO had het lastig met de fysieke kracht van DSVD. Met name Paul Eshuis, waarvoor het woord “bonkig” speciaal lijkt te zijn gemaakt gaf Bas Smits handenvol werk. Echte grote kansen kregen de gasten niet, maar dreigend was het steeds.

NEO kreeg voor de thee nog een paar kleine kansen. Stijn Baars kreeg de rebound van een vrije trap van Rick ten Tusscher net niet onder controle en omgekeerd stond ten Tusscher net buitenspel na een mooie voorzet van Baars.

Na de rust kopte Robin Oude Kamphuis na twee minuten al bijna de 2-0 in. De bal zeilde rakelings over en naast de vijandelijke goal. De mooiste aanval zag het publiek na tien minuten. Via Ron Spoler en Jochem Stam belandde de bal bij Mauro Lohuis die rakelings voorlangs schoot.

NEO speelde na de thee beter dan ervoor en de 2-0 kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Ron Spoler had een unieke gelegenheid Stijn Baars alleen voor de goal te zetten, maar zijn voorzet was veel te scherp. Toch leverde de aanval een corner op en in de rebound schoot Stijn Baars de 2-0 tegen de touwen. In de situatie voor de goal raakte Mauro Lohuis helaas geblesseerd. Onderzoek zal uit moeten wijzen wat de ernst van zijn kwetsuur is.

DSVD probeerde de wedstrijd te kantelen, maar gaf daarbij erg veel ruimte weg. NEO speelde dat echter meerdere keren slecht uit. Tot een minuut of tien voor afloop. Jochem Stam krulde bal van een meter of zestien keurig in de verre hoek naast Kosterink: 3-0

DSVD was verslagen, maar had nog een stuiptrekking. Na laks verdedigen aan NEO-kant pikte Pauls Eshuis de bal toch nog achter Bob Peterman, 3-1. Vlak voor tijd had Tim Bijker zijn invalbeurt nog bijna opgefleurd met een schitterende goal. Hij legde de bal panklaar voor zichzelf, schoot strak in maar het leer miste het doel op een haar na.

Kostbare punten, zeker met het oog op de mooie wedstrijd tegen Barbaros van komende zondag. Uiteraard maakte de koploper geen fout en versloeg Sc Enschede met 4-2. Ook Suryoye wint weer, nu met 5-1 van Oldenzaal.

De uitwedstrijd tegen Barbaros was een van de beste van het seizoen en NEO was goed opgewassen tegen de formatie van Mete Soygul. Hopelijk kan er ook zondag goed partij geboden worden.