Podiumplaatsen bij start fietscross seizoen voor FCV Het Twentse Ros

Het fietscross seizoen is deze zaterdag van start gegaan met een nationale wedstrijd van de fietsbond NFF. Het Betuws Kampioenschap werd gereden in Tiel met meer dan 500 rijders aan de start. Van FCV Het Twentse Ros namen 20 rijders deel aan deze wedstrijd.
De rijders waren enthousiast over de nieuwe baan in Tiel ook al was de eerste bocht best wel lastig en leverde veel valpartijen op. Na 3 manches mochten 15 rijders van de club door naar de finale rondes. Hiervan hebben weer 9 de finale mogen rijden. En zoals een echte finale betaamt werd er gestreden om de podiumplekken.  Bij de jongens 14 jaar kreeg Brian Vloon een rondvliegende fiets op zijn arm, bij jongens 15 jaar haalde Jesper G de finishlijn ondanks een lekke voorband na het ontwijken van een valpartij.  Bij Maura Jansen moest  de fotofinish uitwijzen wie zich kampioen mocht noemen bij de meisjes 8-9 jaar. De prijsuitreiking was zo voor de meisjes nog spannende dan de wedstrijd.
Maura Jansen mocht uiteindelijk de fel begeerde kampioenstrui aantrekken en mag zich Betuws Kampioen noemen. Mathijs de Ruiter behaalde in spannende strijd de 2de plaats en Travis Jansen mocht na sterk gereden te hebben in de rondes de beker voor 3de plek in ontvangst nemen. Ook Jesper Grob behaalde ondanks zijn lekke band nog de 3de plek.
De volgende nationale wedstrijd van de fietsbond NFF wordt zaterdag 7 april gereden in Nuland.
Eigen foto FCV Het Twentse Ros
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer