SVZW blijft de jacht vervolgen, maar concurrentie wint eveneens

Op Sportpark De Wiltsangh in Nunspeet ontving de nummer zes op de ranglijst, vv Nunspeet, SVZW uit Wierden, de nummer twee. De ploeg uit Wierden had wat recht te zetten na de eerdere nederlaag (1-2) op Het Lageveld. SVZW had zich voorbereid op een moeilijke uitwedstrijd, zeker na het onverwachte verlies thuis tegen Hierden en wilde zonder meer de punten mee terugnemen naar Wierden. Nunspeet, een stugge en lastige tegenstander, was gisteren niet in goeden doen daar op de Veluwe, hoewel het daar in de beginfase geenszins op leek. De eerste echte kans kwam in de 15e minuut uit een corner door Dani Schmitz die door Gieljan Tissingh naast werd gekopt en even later had Christian van de Kamp de score moeten openen, maar SVZW doelman Jens Veldwachter behoedde zijn club van dichtbij voor een achterstand. Vervolgens belandde een schot van Dani Schmitz recht in de handen van dezelfde keeper en was de vrije trap van een meter of vijfentwintig net iets te hoog gemikt door opnieuw Schmitz.

Toch kwam Nunspeet op voorsprong via een onhoudbaar en fraai schot in de kruising door Marnix Tissingh in de 25e minuut: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, want een minuut later bediende Maarten Jansen precies op tijd Yessin Maskoul die de 1-1 liet aantekenen. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd, SVZW nam nu duidelijk het initiatief dat een paar corners opleverde en een schot van Bas Woesthuis dat door Nunspeet doelman Henrico Abma knap werd gepareerd. Diezelfde Woesthuis ontving overigens in de 33e minuut de eerste gele kaart in deze wedstrijd. In de 35e minuut bleek een mooie persoonlijke actie van Deniz Sahbaz (foto) voldoende voor de 1-2, een ware opsteker.

Vooralsnog geen verdere wissels in het tweede bedrijf, wel na vijf minuten opnieuw een doelpunt voor de gasten na een bekeken kopbal van Maarten Jansen: 1-3. Trainer Philip Agteres (foto onder) wisselde even later Bas Woesthuis in voor Lars Kamperman Leferink en was Michael Wensing akelig dicht bij de 1-4 via een harde kopbal, Keeper Abma kon met moeite overtikken. Nadat Deniz Sahbaz in de 81e minuut zijn inzet voorlangs zag gaan, was het een minuut later alsnog raak via een prachtig doelpunt uit een onmogelijke hoek door Tom Hegeman, die daarmee de eindstand op 1-4 bepaalde en meteen daarna gewisseld werd en vervangen door Ferdi ter Avest.

Een verdiende en terechte overwinning en een mooie opsteker voor de thuiswedstrijd tegen KHC op sportpark Het Lageveld volgende week zaterdagmiddag. Geen verandering in de stand, de top vier wonnen allemaal en dus blijft het spannend daar bovenin, met Flevo Boys als absolute koploper in de eerste klasse D van het zaterdagamateurvoetbal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer