VC Fleringen fors onderuit tegen SVV’91

Zondag stond voor VC Fleringen de thuiswedstrijd tegen SVV’91 op het programma. Bij Fleringen moest deze week Robin Heithuis afhaken vanwege een bovenbeenblessure. Door de vele blessures stonden 2e elftalspelers Gerald Bernds en Robert Beukerink in de basisopstelling. Ook A-junior Tieme Koopman stond net als de voorbije weken in het basiselftal.

Fleringen begon goed aan de wedstrijd. Er werd makkelijk gecombineerd en SVV’91 werd naar achteren gedrukt. Na vijf minuten spelen was er een forse aderlating voor Fleringen, toen de in vorm verkerende Lars Schoemaker met een ogenschijnlijk zware hamstringblessure van het veld gedragen moest worden. Hij werd vervangen door Sjoerd Booijink. SVV’91 kwam beter in de wedstrijd en kwam ook al snel op voorsprong. Gökmen Yilmaz wist Maarten Oosterik met een venijnig schot te passeren.

Fleringen was de grip kwijt en kwam geen moment goed in de wedstrijd te zitten. Al snel vielen ook de 0-2 en 0-3 van de voet van Gökmen Yilmaz. Het enige wapenfeit van Fleringen was een afstandsschot van Tim Stopel. Na veertig minuten spelen kwam er zelfs de 0-4 voor SVV’91 toen Ibrahim Kabadayi ongehinderd mocht doorlopen en mocht binnenschuiven. Ruststand: 0-4.

De tweede helft probeerde Fleringen zich in de wedstrijd te knokken. Dit lukte beter dan in de eerste helft. Er werden meer duels gewonnen en hierdoor wist Fleringen meer druk naar voren te creëren. Fleringen had kansen op de 1-4 door Jitse Nijland en Martijn Poppink, helaas wilde de bal niet in het doel. Fleringen bracht Gijs Koopman en Joris Boomkamp in het veld voor Robert Beukerink en Tieme Koopman. Na een uur spelen gooide SVV’91 de wedstrijd definitief in het slot door een doelpunt van wederom Gökmen Yilmaz.

Het verzet van Fleringen was gebroken en door een doelpunt van Kabadayi werd het zelfs nog 0-6. Enige hoogtepunt van de wedstrijd waren de mooie duels die Steven Schepers en Dries Koopman uitvochten met SVV’91 aanvoerder Jedson Firmino Bergmann. Het was aan de voortreffelijk keepende Maarten Oosterik te danken dat de stand niet nog verder opgevoerd kon worden door de Enschedeërs.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen VV Manderveen. Er zal op Paaszaterdag om 17:00 uur worden afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer