Verdienstelijk 3-3 gelijkspel STEVO tegen SC Bemmel

STEVO nam zondagmiddag een verdienstelijk 3-3 gelijkspel mee terug uit Bemmel. Bijna was het gelukt om alle drie punten weg te kapen in het Gelderse. In de 89e minuut stond STEVO namelijk nog met 2-3 voor. Een aanval over rechts van SC Bemmel werd doelpuntrijk afgerond en deed alles wat van STEVO in Bemmel was toch nog in een mineur stemming belanden. Vooraf had waarschijnlijk iedereen getekend voor dat ene punt, achteraf overheerste lichte teleurstelling. In de race om zich zo snel mogelijk veilig te spelen zag STEVO de concurrentie, waaronder Schalkhaar, winst op BWO, toch weer dichterbij komen, alhoewel alles zit nog dicht bij elkaar in de stand op de ranglijst.

Komend weekend, op eerste Paasdag, komt Schalkhaar naar de Peuverweide. Een wedstrijd met grote belangen voor beide teams. STEVO is na de winterstop al zes wedstrijden ongeslagen en het vertrouwen heeft zeker geen deuk opgelopen door het gelijke spel tegen Bemmel. De thuisploeg kwam zondagmiddag goed uit de startblokken en vooral over de vleugels kwam het steeds gevaarlijk door. In de 5e minuut was het dan ook al raak voor SC Bemmel. STEVO had duidelijk moeite om het juiste ritme te vinden in de beginfase. Naarmate de wedstrijd vorderde ging dat steeds beter en deelde het ook speldenprikken uit aan Bemmel.

De 1-1 gelijkmaker van de ploeg van trainer Geert Veldhuis kwam geheel onverwacht uit de lucht vallen. Een foutieve terugspeelbal werd door Roy Wigger onderschept en heel bekeken liftte de aanvaller de bal over de keeper van Bemmel in het doel.

STEVO was hierna ook gelijkwaardig aan Bemmel en opnieuw Roy Wigger had pech met een schot op doel, dat maar net langs de verkeerde kant van de paal ging. Zo onverwacht als de gelijkmaker van STEVO kwam, zo onverwacht kwam ook weer de 2-1 voorsprong van SC Bemmel in de 40e minuut. Een bal vanaf de rechterkant werd door een speler van SC Bemmel met het linkerbeen op doel geschoten en verdween bij de verre paal zomaar in de kruising. Tot aan de rust kwam er geen verandering meer in de 2-1 voorsprong van Bemmel.

STEVO was niet uit het lood geslagen door de achterstand en in de tweede helft en kon het al vlij vlot de 2-2 gelijkmaker aantekenen. Nadat eerst nog een corner niks opleverde, was het een minuut later, uit opnieuw een corner, wel raak door Ingmar Reinerink met het hoofd. Verdediger Roy Damhuis kreeg hierna een uitgelezen mogelijkheid om STEVO op voorsprong te zetten. Alleen voor de keeper van Bemmel schoot Roy iets te gehaast en de sluitpost kon de bal keren.

Het was wel een teken voor STEVO, dat er wat te halen viel in Bemmel. Dat teken werd bewaarheid door Roy Wigger, die met een fantastische uithaal, net buiten de zestien, de keeper verraste in de linker bovenhoek. STEVO stond op 2-3 en het was nu vooral zaak om deze voorsprong te consolideren. Dat lukte heel lang tot één minuut voor tijd, toen op links een aanvaller verdediger Ingmar Reinerink te rap af was en zijn voorzet belande precies voor de voeten van een medespeler, die verwoestend uithaalde op de zestien meter en Roy Kreuwel kansloos liet.

STEVO had hierna nog een dot van een kans op een goal, maar in de 3-3 kwam geen verandering meer na 94 minuten voetbal. STEVO heeft nu 20 punten en dat zijn er maar vier minder dan de nummer vijf op de ranglijst NEC. STEVO mag gezien de resultaten en het vertoonde spel van de laatste weken gerust naar boven kijken. Zeker met het thuisvoordeel van de komende twee wedstrijden tegen Schalkhaar en De Zweef.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer