Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Wedstrijdronde 19 in de hoofdklasse D. Veel beslissingen moeten er nog vallen. Wel zijn er een paar trends zichtbaar op de ranglijst. FC Zutphen of Vroomshoopse Boys kunnen zich alleen nog maar handhaven via de nacompetitie. Het is deze beide ploegen zaak om nog punten te halen, anders is rechtstreekse degradatie een feit. In elk geval 6 ploegen kunnen nog op de 12e plek terecht komen, waardoor ze ook nacompetitie moeten spelen. Er zit maar 5 punten tussen Go Ahead Kampen op de 12e plek en Nunspeet dat 7e staat. In de strijd om de titel heeft Flevo Boys nog steeds een voorsprong van 6 punten op SVZW. Dat lijkt voldoende, maar de achtervolgers blijven ook winnen, waardoor Flevo Boys weet dat het kampioenschap nog geen zekerheid is. De strijd om de 3e periode is nu ook begonnen en daarvoor zijn er meerdere belangstellenden. Er is dus volop spanning aanwezig in de 1e klasse D.

DOS’37 – ASV Dronten

DOS’37 bewees zich zaterdag een slechte dienst. Er werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Vroomshoopse Boys. Hierdoor zit de thuisclub nog steeds in zwaar weer op de ranglijst. Voor ASV Dronten zijn er geen zorgen meer op de ranglijst, maar de club wil wel graag in het linker rijtje eindigen. De druk ligt bij de thuisclub deze middag. Afgelopen zaterdag was het spel van DOS’37 inspiratieloos aldus het eigen verslag. Dat zal dus nu duidelijk beter moeten anders gaat deze thuiswedstrijd verloren. Voor eigen supporters willen de spelers laten zien dat ze beter kunnen, en ze slepen een punt uit het vuur tegen ASV Dronten.

DZC’68 – WHC

DZC’68 hoort ook tot clubs die nog wat punten nodig hebben om de nacompetitie te ontlopen. Afgelopen zaterdag verloor DZC’68 van DETO. Een ploeg uit top van de ranglijst. In die top staat ook WHC. Na de winterstop werd er alleen maar gewonnen door WHC. Tot afgelopen zaterdag want toen eindigde de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen in 3-3. Een bewijs dat de veel ploegen niets voor elkaar onderdoen in de 1e klasse D. DZC’68 zal in elk geval proberen om de thuiswedstrijden te winnen. WHC zal willen laten zien dat ze door willen gaan op het overwinnings pad. En dat moet lukken in Doetinchem.

FC Zutphen – DETO Twenterand

FC Zutphen staat sinds zaterdag laatste in de 1e klasse D. De achterstand op de veilige 11e plek is 10 punten. Het bereiken van de nacompetitie is het hoogst haalbare. Maar dat zal nog een hele klus worden. Punten halen is dus bittere noodzaak. DETO staat op een mooie 3e plaats en is al zeker van deelname aan de nacompetitie dankzij de 1e periodetitel. Kampioen worden zit er waarschijnlijk niet meer in, maar elke overwinning zorgt ervoor dat ze in elk geval in de jacht op Flevo Boys blijven meedoen. FC Zutphen moet winnen, maar DETO is deze middag een maatje te groot voor de sympathieke thuisclub.

Go Ahead Kampen – Hierden

De thuisclub speelde zaterdag gelijk met 3-3 tegen WHC. Maar door resultaten in de andere wedstrijden leverde dat niet veel op voor de positie op de ranglijst. Hierden won zaterdag met 4-2 van Nunspeet. Hierdoor steeg Hierden wel op de ranglijst. Beide ploegen kunnen de punten heel goed gebruiken. Niet verliezen zal het motto zijn. Vooral voor Hierden. Go Ahead kan bij winst naast Hierden op de ranglijst komen. Wint Hierden dan kunnen ze nog meer afstand nemen van de 12e plek. Veel krachtsverschil zal er niet zijn in deze wedstrijd, vandaar dat de prognose een gelijkspel is.

KHC – Vroomshoopse Boys

KHC staat mooi in de middenmoot, maar veilig is de club nog niet. Daarvoor zijn nog wel een paar overwinningen nodig. Zaterdag verloor KHC onverdiend van SVZW. In de 2e helft liet KHC goed voetbal zien. Vroomshoopse Boys zal alle zeilen moeten bij zetten om niet rechtstreeks te degraderen. Punten halen bij KHC zal een hele toer worden voor de Boys. KHC bewijst zichzelf een hele goede dienst want de punten blijven in Kampen.

Nunspeet – Flevo Boys

Bij Nunspeet is er sprake van grote personele problemen. Afgelopen waren er 7 selectiespelers niet beschikbaar wegens blessures. Hierdoor werd er met 4-2 verloren van Hierden. Het is voor Nunspeet te hopen dat er zaterdag weer wat meer spelers beschikbaar zijn, want dan is koploper Flevo Boys te gast. De Emmeloorders verloren nog geen enkele competitiewedstrijd. Uiteindelijk zal die eerste nederlaag er ook wel een keer aan komen. Maar dat duurt in elk geval nog wel een competitieronde. Ook gelet op de afwezigen bij Nunspeet is Flevo Boys de favoriet om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer