WVC Volley DS1 wint van Alterno DS3

Afgelopen week moest WVC Volley DS1 tegen Alterno DS3. De vorige wedstrijd werd ook gewonnen door WVC Volley, maar Alterno is een jong team en wist de laatste wedstrijden allemaal te winnen,maar het zou voor WVC ook een belangrijke wedstrijd zijn Als Wierden namelijk 4-0 wist te winnen zouden ze wederom een punt uitlopen op tegenstander WEVO.

WVC begon met Eline Vunderink, Marlon Voortman, Marlijne ter Avest, Leonie van den Noort, Willeke Bon, Kira Schorn en Femke ter Harmsel. Wierden voerde vanaf het begin de serve druk op en wist Alterno onder druk te zetten. Ze liepen al snel een aantal punten uit. De eerste set werd met 25-15 gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste alleen de uitslag niet. De tweede set werd namelijk gewonnen met 25-18.

In de derde set gooide Alterno de serve druk nog verder omhoog. Alles of niets. Wierden kreeg deze moeilijk onder de knie en keek dus ook tegen een achterstand van een aantal punten aan. Daisy van Rosmalen en Lisette Ottenschot werden ingebracht om zo meer dreiging aan het net te vormen. Tot 25-25 bleef het spannend. Uiteindelijk trok WVC aan het langste eind en haalde de derde set binnen met 27-25.

De laatste set werd er ook gespeeld door Fleur Klein Schaars en Daphne Honigh. In het begin begon WVC niet scherp genoeg, waardoor er weer een kleine voorsprong voor Alterno was, maar Volley wist dit nu sneller om te zetten tot een voorsprong en won de vierde set met 25-20. Een 4-0 overwinning voor de dames uit Wierden. Volgende week zullen ze revanche kunnen nemen op Armixtos. De uitwedstrijd wisten de dames uit Wierden namelijk niet te winnen en ze zullen er nu extra op gebrand zijn om dit nu wel te doen. Om 13.30 in sporthal ’t Dikken in Wierden zal deze wedstrijd te zien zijn.

Foto’s: Jan van den Noort

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer