Zwart Wit knokt zich naar een promotiewedstrijd in een rechtstreeks duel met de concurrent

In de laatste speelronde moest het Deldense Zwart Wit tegen EKCA uit Arnhem, de nummer 3 op de ranglijst. Zwart Wit stond één plaats hierboven, als nummer twee, met 1 punt voorsprong. De ploeg welke op de tweede zou eindigen mag komende week promotie proberen af te dwingen in een promotiewedstrijd tegen de nummer twee van de 3e klasse A. De voorgaande editie tussen de twee ploegen eindigde in een klinkende overwinning voor de Deldense formatie.

Aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen alles er aan wilden doen om de winst te behalen. Er werd fel en hard gestreden voor elke bal en geen duel werd geschuwd.

Technisch werd het geen hoogstaande wedstrijd hierdoor, maar spannend was het zeker. De gehele eerste helft bleef het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. Of Zwart Wit kwam een punt voor, of EKCA liet zich gelden, maar meer dan een punt verschil werd het niet. Na een 2-3 achterstand, werd er via een 5-5 tussenstand, de kleedkamers opgezocht met een 8-7 voorsprong voor de Deldenaren.

Direct na rust bleef het wedstrijdbeeld gelijk, EKCA scoorde tweemaal en nam het initiatief over. Een kwartier voor het einde van deze harde (doch sportieve) wedstrijd, was de score gelijk (11-11). Doordat Zwart Wit geen verschil kon maken qua score werd en getwijfeld aan eigen kunnen en staken enkele lichtelijke irritaties de kop op. EKCA profiteerde dankbaar en nam een 11-14 voorsprong met enkele minuten te spelen. Hierdoor bleek ook dat de Arnhemmers last hadden van de zenuwen, want een belangrijke strafworp werd gemist en ook een geheel vrijstaande heer blokkeerde en ondernam geen doelpoging.

Middels een strafworp kon Zwart Wit de aansluitingstreffer maken, 12-14. In de laatste vier minuten van de wedstrijd nam Zwart Wit het initiatief op alle fronten over en Matthijs Spoolder scoorde de 13-14 door een afstandsschot tot doelpunt te promoveren. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd scoorde Cato Smit de bevrijdende gelijkmaker.

Door het gelijkspel blijven de Deldenaren als tweede in de poule en mogen zij zich opmaken voor een promotiewedstrijd op zondag 18 maart, om 14:15 uur. Deze wordt op neutraal terrein gespeeld in Nijeveen tegen de nummer twee van de 3e klasse A, Koru. Bij winst komt de zwart-witte formatie komend jaar een klasse hoger uit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer