Apollo 8 dames kampioen en promoveert naar de eredivisie

De dames van Apollo 8 uit Borne zijn maandagmiddag kampioen geworden in de topdivisie en promoveren hiermee naar de eredivisie volleybal. Apollo 8 is daarmee het derde Twentse team dat volgend seizoen op het hoogste niveau gaat strijden om de titel. Apollo 8 had deze middag aan twee gewonnen sets tegen Alterno 2 voldoende om promotie te bewerkstelligen, maar het team van de beide coaches en broers, Thijs en Bart Oosting, namen hier geen genoegen mee en wonnen afgetekend in drie sets van de ploeg uit Apeldoorn.

In een volgepakte De Veste kenden de dames geen enkel plankenkoorts en waren van meet af aan de betere en toen bij de stand 24-11 in de tweede set ook deze set werd binnen gehaald, maakster was Rinske Hofste, was het kampioenschap en promotie een feit. De derde set was toen nog maar een formaliteit. De setstanden waren: 25-15, 25-12, 25-19.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer