Brons voor Isabeau van Droffelaar op WK Junioren 2018

Isabeau van Droffelaar uit Hengelo heeft een meer dan uitstekende prestatie neergezet op de wereldkampioenschapen Taekwondo Sparring 2018. Ook dit toernooi vond plaats in Hammamet in Tunesië en wel van 8 t/m 13 april. Door een bronzen plak te winnen, in de klasse Juniors Female + 68Kg., heeft ze haar goede resultaten weten voort te zetten. Sinds lange tijd heeft Nederland weer een podiumplaats weten te halen op dit wereldtoernooi.

Ze mocht direct in de eerste partij beginnen tegen Frans Guinnea, welke ze met 10–5 wist te winnen. Vervolgens was Oekraïne de tegenstander. Ook deze zware loting wist ze het hoofd te bieden door winst. In eerste instantie was de eindstand gelijk, 3-3, maar de Golden Point werd door Isabeau gemaakt. Daarna kwam Turkije op haar pad. Deze partij werd zeer overtuigend gewonnen met 9–2.

In de halve finale mocht ze aantreden tegen China. In de eerste ronde werd het verschil gemaakt door de torenhoge en zeer lastige Chinese, die daarin uitliep en deze voorsprong in de twee resterende rondes wist vast te houden. Ondanks goed tegenstand van Isabeau werd deze halve finale, met 13–3 verloren, maar ze kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. Deze Chinese werd uiteindelijk tweede en de Russische, waar Isabeau nipt van verloor op de Youth Olymic Games, behaalde de gouden plak.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer