Clinic Olga Commandeur bij FBK Classics

Op woensdag 30 mei zetten de FBK Games en Olga Commandeur Twentse senioren in het FBK Stadion in Hengelo in beweging. De 3e FBK Classics met verschillende beweeg clinics en een vitaliteitsmarkt staan in het teken van bewegen en ontmoeten. Bewegen zorgt namelijk voor vitaliteit en welzijn, en samen bewegen is bovendien leuk en gezellig.

Olga Commandeur, voormalig Olympisch atlete en bekend van het tv-programma Nederland in Beweging, verzorgt woensdag 30 mei een beweegclinic in Hengelo. Hierbij laat ze het verschil voelen tussen een actieve en inactieve houding. Daarnaast wordt er natuurlijk bewogen op muziek.

Het ochtendprogramma (09.30-13.00 uur) biedt deelnemers daarnaast de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende vormen van bewegen. Twentse verenigingen bieden gratis clinics aan, zoals stoelyoga, smovey walken, tai chi, zumba gold, balans en walking football. Verenigingen en organisaties presenteren hun aanbod bovendien op de vitaliteitsmarkt. Het volledige programma volgt binnenkort op www.fbkgames.nl/side-events/fbk-classics.

Hans Kloosterman, directeur FBK Games: “Met de FBK Classics willen we zoveel mogelijk senioren in de regio Twente in beweging zetten en de verbinding leggen tussen de FBK Games als topsportevenement en de breedtesport. Onderzoeken wijzen uit dat fysiek en mentaal in beweging blijven van groot belang is, zeker naarmate we ouder worden. Het zorgt voor welbevinden en sociale contacten. Als FBK Games willen we hier graag onze bijdrage aan leveren.”

foto:Jaap Gönning

De clinics worden gratis aangeboden en zijn bedoeld voor alle senioren, die het leuk vinden om in beweging te komen. Ook zonder ervaring kan deelgenomen worden.  Aanmelden kan door uiterlijk 23 mei een mail te sturen naar m.kenkhuis@fbkgames.nl onder vermelding van voor- en achternaam.

Foto Olga Commandeur: PSDesignfotografie

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer