Den Ham blijft, ondanks nederlaag, koploper

In de thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit moest het gebeuren voor de Hammenaren. De conclusie na 90 minuten was, dat een gelijkspel er misschien in had gezeten, de realiteit was een zure 1-2 nederlaag. Hierdoor is Enter Vooruit de koploper genaderd tot op 2 punten, en is er in het restant van de competitie in de 2e klasse H, nog van alles mogelijk.

Reeds na 4 minuten keek Den Ham tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Knol kwam via de paal weer terug het veld in, waar Dylan Siemerink attent was en de 0-1 scoorde. De Hammenaren waren even van slag maar kregen gaandeweg de 1e helft toch de bovenhand in het spel.

In de 33e minuut ging Michel Schurink echter in de fout. Zijn breedtepaas in de achterhoede , kwam terecht in de voeten van Henri Knol, en die wist wel raad met het presentje en scoorde de 0-2. Vanaf dat moment liep Den Ham achter de feiten aan. De geslepen spelers aan de kant van Enter wisten de voorsprong prima te verdedigen. Dat ging gepaard met de nodige duikelingen en tijdrekken, Den Ham had er geen weerwoord tegen.

In de 2e helft wisselde trainer Kok zowel de linksback, Jelmer Bolks, alsmede de rechtsback, Rane Kootstra voor Thomas Remmink en Leon Uulders. Dat had gelijk gevolgen in de 59e minuut toen de doorgebroken Louis Vijfhuizen binnen het strafschopgebied werd gevloerd en hij zelf de toegekende strafschop verzilverde en de 1-2 scoorde.

Daarna had Den Ham nog een aantal kansen, o.a. via Roy Zorgdrager, gescoord werd er echter niet meer. Al met al was een gelijkspel misschien verdiend geweest, op grond van de doelpunten en het vertoonde voetbal nam Enter Vooruit de punten terecht mee naar Enter. Volgende week opnieuw een krachtmeting voor de koploper, wanneer het op bezoek moet bij IJ.V.V.