Den Ham verliest en is koppositie kwijt

Zelf niet scoren, een strafschop overleven en toch met drie punten van het veld gaan. Daarmee is in het kort weergegeven met welk geluk IJVV een overwinning op Den Ham wist te behalen. Dat alles gebeurde op sportpark “De Uithoek” in IJsselmuiden. Na de belabberde kunstgras mat van SVI absoluut het slechtste veld in de 2e klasse H. Als er dan ook nog niet wordt gemaaid, de eerste snit gras is kennelijk de beste, heb je een veld waar normaal voetbal haast niet mogelijk was. Veelal werd dan ook de lange bal gehanteerd.

Den Ham moest daarbij aantreden met drie vervangers, wegens een 3-tal schoringen. Zo mocht A junior Daan Timmerman zijn debuut maken. Reeds na 3 minuten had hij dat debuut extra glans kunnen geven. In een één tegen één duel met doelman Fix van IJsselmuiden wist laatstgenoemde nog net redding te brengen.

Thomas Remmink had in de 13e minuut een mooie kans, een schot van Rane Kootstra ging even later maar net over het doel en Daan Timmerman kreeg ook nog een dot van een kans maar raakte de bal verkeerd.

Toch wist IJVV op voorsprong te komen in de 30e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd vanaf links weer voor het doel gebracht. Daarbij kreeg Michel Kamphuis de bal verkeerd op de schoen en verraste hij zijn eigen doelman, die volstrekt kansloos was. Den Ham bleef daarna aanzetten. Met name via Kevin Ruiterkamp die doordat het veld combinatievoetbal onmogelijk maakte, vaak werd gezocht met een lange bal.

Na tien minuten spelen in de tweede helft had Den Ham op een gelijke stand kunnen komen, maar de inzet van Kevin Ruiterkamp belandde tegen de paal. In één van de spaarzame kansen voor IJVV redde doelman Jeffrey Ekkel in de 68e minuut bekwaam op een afstandsschot van Pruim.

De leeg gespeelde Daan Timmerman werd vervangen door een andere debutant. Julian Nijland kwam hem vervangen. In de 73e minuut werd Joost Veurink binnen de zestien en kreeg Den Ham een strafschop. De zéér irritant spelende Hicham Zyech, waarvan zelfs de meest fanatieke IJVV supporters zich langzamerhand afvragen waarom men die in hemelsnaam van over de IJssel naar IJsselmuiden heeft gehaald, wist Louis Vijfhuizen uit zijn concentratie te halen, want Louis schoot de bal huizenhoog over.

Al met al een gelukkige winst voor IJVV. Door de winst van Enter Vooruit en Dos Kampen is het nu opnieuw spannend in de top van de 2e Klasse H. Enter Vooruit is de nieuwe koploper met 1 punt voorsprong op zowel Dos Kampen als Den Ham. Met nog vier wedstrijden te gaan volop spanning dus.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer