DOS’37 bezorgt DZC’68 een kater

Onder prima voetbalomstandigheden, op de mooie accommodatie van DZC’68, heeft DOS’37 zijn tegenstander uiteindelijk met een kater achter gelaten, door in de 87e minuut de winnende treffer aan te tekenen. Beide partijen beginnen de eerste helft voortvarend en gaan voor de 3 punten en het is een mooie open wedstrijd waar veel te beleven valt. De eerste grote kans is in de 15e minuut voor Lennard Mulderij die de bal helaas recht in de handen van de keeper kopt.

In de 22e minuut redt Bakker op uitstekende wijze en keert een van richting veranderd schot. Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste keer deze middag dat hij DOS in de strijd hield. DZC krijgt in de 25e minuut een penalty na ongelukkig hands in de DOS-defensie, de penalty wordt echter uitstekend gepareerd door Bakker. In de daarop volgende aanval scoort DOS wel. Na een fraaie voorzet van Van der Velden kopt Wennink diagonaal binnen bij de tweede paal en brengt de stand op 0-1. DZC gaat vanaf dit moment meer druk zetten hetgeen inde 40e minuut resulteert in de 1-1, door een van richting veranderd schot van DZC en met deze stand gaan we ook de rust in.

Er volgt een tweede helft waarin DZC vol voor de broodnodige winst gaat en er bij DOS niet veel meer goed gaat. Piljic heeft in de 48e minuut nog wel een geweldig schot dat op de bovenligger uiteen spat en bij een spaarzame counter heeft Oude Lashof nog een goede kans, maar wordt de bal, nadat hij de keeper heeft uitgespeeld, nog net onderschept. In deze fase is het Bakker die DOS dankzij, bij vlagen, uitmuntend keeperswerk in de strijd houdt. Bij een corner van DOS in de 87e minuut komt de afgeslagen bal voor de voeten van Olde Olthof terecht, die de bal hard binnen schiet en DOS op een 1-2 voorsprong zet. DOS kan de laatste minuten uitspelen en stapt in de derde ontmoeting met DZC van dit seizoen met 3 punten van het veld.

De komende twee weken wachten respectievelijk SVZW en DETO Twenterand en met de huidige vorm en spirit bij DOS beloven dit mooie wedstrijden te worden. Zaterdag 21 april gaan men eerst op bezoek bij de Zwaluwen, die na dit weekend de koploper zijn geworden na een onverwacht verlies van Flevo Boys in Hierden en op 28 april wacht dan de derby tegen DETO, waar DOS nog wat goed tegen te maken heeft.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer