EHV-hockeyheren beleven matig dubbelweekend

De heren van EHV hebben een matig weekend achter de rug, waarin ze zaterdag averij opliepen bij hekkensluiter Fletiomare (1-1, shoot outs verloren) en maandag thuis voor de beker werden uitgeschakeld door Houten (0-2). In beide gevallen was het gebrek aan killersinstinct in de cirkel een belangrijke factor: EHV heeft dringend behoefte aan iemand die de trekker durft over te halen. Zaterdag had het in Vleuten bij rust met een nulletje of drie, vier voor moeten staan, maar bleef het op 0-0 steken en kreeg de thuisploeg het idee dat er iets te halen viel.

Dat was ook het geval en na de 1-0 werd EHV eindelijk wakker, waarna Marnix Brands voor de 1-1 tekende. De shoot outs verliepen voor de Enschedeërs dramatisch, en dat was niet voor het eerst in dit seizoen waarin het immers eerder al drie keer mis ging. Maandag creëerde EHV in de derde ronde van de Silver Cup, thuis tegen Houten, meer dan tien opgelegde kansen. De tegenstander kreeg er vier en counterde vrolijk naar een 0-2 zege, waarme het bekeravontuur voor EHV voorbij is en de ploeg zich voor de volle honderd procent kan concentreren op handhaving in de eerste klasse, wat door het slechte resultaat van zaterdag bepaald geen vanzelfsprekendheid meer is.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer