Heren WVC Volley verliezen van VVH

Vrijdag speelden de heren van WVC Volley in Harderwijk tegen VVH. In de eerste helft van dit seizoen hebben beide teams al twee maal tegen elkaar gespeeld. De eerste keer was reguliere competitie wedstrijd. Deze werd gewonnen door WVC met 3-2. Kort daarna was er weer een ontmoeting, ditmaal voor de beker. Ook deze werd gewonnen door WVC (3-1). De eerste set begonnen beide teams met een goede service en mooie aanvallen. Zoals vooraf al gedacht waren de teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging deze set met 25-22 naar VVH.  In de tweede set hetzelfde beeld. WVC kon niet voldoende druk zetten om de winst te pakken. Met 25-23 ging ook deze set naar VVH.

In de derde set moest het dan gebeuren voor de Wierdense formatie. Door extra druk met de service en ook een betere focus op de verdediging werd deze set begonnen. Ook in deze set ging de strijd gelijk op. Met veel moeite wist WVC deze set te winnen met 27-29. In de vierde set liet VVH duidelijk de boel vieren. Met een aantal frisse spelers wist VVH geen druk te zetten er zat duidelijk een groot niveau verschil tussen de bank en basis spelers.  Met 14-25 ging deze set ook naar WVC.

De vijfde en laatste set is altijd een loterij. Dit keer kon WVC niet voldoende afstand nemen in het begin van de set.  Bij wisseling van kant was het VVH dat de leiding nam en gaf deze niet meer uit handen. Met 15-12 ging deze set naar VVH, waardoor de wedstrijd in een 3-2 eindstand in het voordeel van VVH.

De volgende wedstrijd staat gepland voor vrijdag 13 april in sporthal ‘n Dikken. WVC speelt dan tegen Set Up’65 heren 2 uit Ootmarsum.