Mariënberg niet ongelukkig tegen ASV’57

In de ogen van ASV’57 had Mariënberg afgelopen zaterdag niets te klagen en mazzelde de thuisploeg opzichtig naar een 3-2 overwinning. Scheidsrechter Maarten Spoon had nog niet gefloten of ASV’57 had de 0-1 reeds kunnen maken. De spits van de zwartwitten verzuimden om binnen een minuut de gasten op een voorsprong te schieten. Missen was moelijker dan scoren. Wat dat betreft kende Ryan Buitenhuis geen genade. Oog in oog met de keeper van de Aadorpers schoot hij heel koelbloedig de 1-0 achter de kansloze doelman.

ASV’57 herstelde snel, na een kwartier maakten ze prachtig gelijk. Vanaf ruim twintig meter mochten ze frank en vrij uithalen en verdween de snoeiharde pegel van Enes Akpinar onhoudbaar in de winkelhaak. Meteen had ASV’57 de kans op 1-2 maar Thijs Altena kwam als winnaar uit de bus en voorkwam dat de spits van Aadorp kon scoren.

Het spel golfde een beetje op en neer met de betere kansen voor de thuisclub. Roy Doek bracht Mariënberg na 33 minuten wederom op voorsprong, hij benutte een geblokte voorzet van Buitenhuis en tekende voor de 2-1. Voor rust schoot Rolf Hofsink de stand naar een betere marge. De assist was van Vincent de Vries, Hofsink soleerde langs de doelman en scoorde knap de 3-1.

Na rust tapte de bezoekers uit een ander vaatje. Zoals vaker dit seizoen lag ASV’57 niet als een verslagen bokser acht seconden tegen de touwen na een achterstand. ASV’57 begon zeer opportunistisch (3x woordwaarde) te spelen en niet zonder resultaat. Mariënberg was zeker een stief kwartier de regie helemaal kwijt. De Aadorpers zetten de roodzwarten tegen de muur en kuste vaker het voorhoofd van Thijs dat het de spelers lief was.

De aansluitingstreffer kon gewoon niet lang uitblijven. Tim van der Laan bracht de hoop terug in de harten van de Aadorp-supporters. Het leek slechts een kwestie van tijd dat ASV ook de gelijkmaker zou produceren. Maar dat bleek toch moeilijker dan gedacht. De ene na de andere kans werd gemist maar ook Mariënberg deed mee aan het zotte festival der gemiste kansen. Eindstand 3-2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer