Mariënberg weet na vijf maand weer wat verliezen is

Ruim vijf maand wist Mariënberg in competitieverband niet meer wat verliezen was. De laatste nederlaag dateerde van 25 november van het vorige jaar, in Hengelo was destijds Juliana’32 met 3-2 te sterk. Negen opeenvolgende competitiewedstrijden werd er niet meer verloren. Mariënberg speelde na het verlies in Hengelo vervolgens 5x gelijk of won overtuigend (4 zeges).

Even waren de Westerparkbewoners the best of the rest , voerde het de ranglijst van de achtervolgers aan. Gepositioneerd op plek nummer vier op gepaste afstand van de degelijke top drie. Helaas gaven de spelers van trainer Niels van ’t Hoog afgelopen zaterdag tegen Wilhelminaschool onvoldoende thuis en verloor het verdiend met 1-3 van de School.

Vooral het eerste uur waren de roodzwarten niet bij de les. Als excuus mag worden opgevoerd dat het weer een waslijst aan afwezigen kon opvoeren. Maar liefst zeven spelers waren ziek, geblesseerd of geschorst. Maar het ontbrak vooral aan inzet en strijd, dat mag eigenlijk niet gebeuren. Ook niet als je een half elftal aan basisspelers mist.

Na ruim een uur spelen en een 0-2 achterstand wist Mariënberg iets terug te doen via Rolf Hofsink. Hij benutte feilloos een strafschop na 68 minuten. Maar verder kon de thuisploeg geen potten breken, in de slotfase gooide de gasten uit Hengelo de wedstrijd definitief in het slot.

Volgende week kan Mariënberg alweer in de herkansing. Dan is ASV’57 de tegenstander. In Aadorp werd er simpel gewonnen, maar de Aadorpers komen vol vertrouwen naar Mariënberg want ze wonnen afgetekend met maar liefst 8-2 van SVVN.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer