NEO pakt drie belangrijke punten bij Juventa ’12: 0-2

In de strijd om de derde plek heeft NEO een verdiende en zeer welkome overwinning behaald op Juventa ’12. Dat het slechts 0-2 werd op het prachtige sportpark ’t Lageveld was in het licht van de eerste helft heel opmerkelijk. Na de pauze liet NEO de strijdbare thuisclub bijna terug in de wedstrijd komen maar de 0-2, een klein kwartier voor tijd, gooide de zaak op slot.

Het krachtsverschil tussen beide ploegen was voor de thee enorm groot. NEO had al na een kwartier op rozen kunnen zitten, maar kansen waren niet besteed aan Tim Bijker (schot over), Pascal van Berkum (gered door doelman Nijenkamp) en Bjorn Tijhuis die na een fraaie actie ook op de ervaren goalie stuitte.

Mooie aanvallen via van Benthem en twee keer Tijhuis strandden helaas omdat hun slotpass net niet accuraat genoeg bleek en rond het halve uur eindigde een kopbal van Jochem Stam op de lat. Nog een minuut later bediende Wout Deterd aanvoerder Robin Oude Kamphuis, die de bal helaas niet goed aannam en de kans teloor zag gaan. Ron Spoler kapte vervolgens zijn tegenstander fraai uit, maar ook zijn inzet was een prooi voor Nijenkamp.

Deed Juventa dan helemaal niets terug? Voor de pauze waren de gastheren twee keer gevaarlijk. Eerst kapte Martijn Telgenkamp zich mooi vrij, maar ook Bob Peterman stond zijn mannetje. Dat deed de geconcentreerde goalie korte tijd later weer toen hij een scherpe voorzet onschadelijk wist te maken.

Nadat Pascal van Berkum nog eens de lat raakte en Ron Spoler oog in oog met Nijenkamp ook niet daadkrachtig genoeg was viel vlak voor rust de 0-1 toch. Wout Deterd bediende Jochem Stam en nu moest Nijenkamp de bal wel uit het net halen. Het rustsignaal klonk korte tijd later.

Na de thee leek NEO vlot op 0-2 te komen. Pascal van Berkum rondde de rebound van een schot van Jochem Stam af. De arbiter van dienst gaf na afloop aan dat hij druk was met het nadenken wie ook alweer een gele kaart verdiend had, kende de goal eerst toe, maar honoreerde later toch het onterechte vlagsignaal van zijn assistent.

Nadat Jochem Stam in de handen van Nijenkamp lobde en vervolgens net naast schoot legde NEO rond de twintigste minuut twee fraaie aanvallen op de mat. Ron Spoler schoot nipt over na een fraaie aanval via Bas Smits, Jochem Stam en Rick ten Tusscher en in dezelfde minuut kopte Stam in de handen van de Juventa-goalie na een mooie voorzet van van Berkum.

NEO speelde heel slordig in het tweede bedrijf en Juventa gooide er een gezonde dosis strijd in. Sebastiaan Bruns was dichtbij de 1-1, maar hij kopte nest naast.

De ingevallen Stijn Baars stond tien minuten voor afloop aan de basis van de beslissing. Nadat hij zelf eerst nog op Nijenkamp was gestuit, kreeg hij vervolgens de bal uit een voorzet van Pascal van Berkum waarbij Ron Spoler het leer keurig liet lopen. Baars leek de bal niet goed te verwerken, maar slaagde er toch nog in Ron Spoler vrij voor de goal te zetten: 0-2. In de slotfase zagen we nog het debuut van Sean Niemeijer, een spelers met veel potentie.

Drie noodzakelijke punten in de strijd om plaats drie derhalve want ook de concurrentie won. Nog zeven duels te gaan, waarvan de eerste zondag tegen Losser, dat ook al in zwaar weer verkeert. De KVV verloor in korte tijd twee keer, hoewel dat tegen Suryoye natuurlijk geen schande is. De ploeg van Niek Lohuis lijkt veilig te staan, maar de afstand tot een nacompetitieplek is maar twee punten hoewel de toekomstige club van Gerard Bos nog wel twee duels te goed heeft. Het is sowieso spannend onderin want tussen de nummers 7 en 14 zit maar 4 punten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer