Recordhouder Martina loopt 200m op FBK Games

Churandy Martina komt ook dit jaar naar Hengelo. Hij neemt daarbij op zondag 3 juni deel aan de 200 meter, zijn specialiteit. Martina (33) is hierop Nederlands recordhouder (tijd: 19.81, Lausanne 2016) én baanrecordhouder van het Fanny Blankers-Koenstadion met een tijd van 20.23 uit 2013. Na Dafne Schippers is nu ook ’s lands beste mannelijke sprinter vastgelegd voor de FBK Games.

Churandy Martina staat al bijna 15 jaar aan de wereldtop. Zo nam hij al deel aan vier Olympische Spelen; hij heeft inmiddels zijn vizier gericht op Tokio 2020. Enerzijds om zijn tatoeage met vijf Olympische ringen compleet te maken, maar natuurlijk vooral om te strijden op het allerhoogste niveau om zich te kwalificeren voor zijn zevende en wellicht zelfs achtste en negende Olympische finale. Martina won al vaak in Hengelo. In 2008, 2013 én 2015 de 200 meter en ook al drie keer de 100 meter. De Curaçaoënaar liep afgelopen vrijdag in Gainesville, Florida zijn eerste 200 meter wedstrijd van het nog prille zomerseizoen en kwalificeerde zich met een tijd van 20.58 meteen voor de Europese Kampioenschappen, die van 6 tot en met 12 augustus in Berlijn worden gehouden. Hij verdedigt daar zijn Europese titel op de 100 meter van Amsterdam 2016 en wil ook weer topprestaties laten zien op de 200 en 4×100 meter.

De enige internationale topwedstrijd in Nederland ondergaat op veel fronten wijzigingen. De organisatie kiest voor meer actie en een betere sportbeleving in het stadion. Het publiek wordt getrakteerd op ’s werelds beste atleten die het tegen de Nederlandse top zullen gaan opnemen. Topatletiek, internationale krachtmeting en entertainment zijn de kernwoorden voor de FBK Games 2018 met het publiek als grote winnaar.

Foto: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer