Tornado boekt opnieuw zege op koploper Lutheria

Zaterdag de dames van Tornado alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Koploper Lutheria kwam op bezoek en wilde natuurlijk revanche nemen op de vorige 1-3 overwinning die in december geboekt werd in de Lutte. Het eerste punt was direct raak van Marlon Bekhuis in het zwakke punt van Lutheria. Met een vermakelijke pot volleybal wisten de gasten een gaatje te slaan. Met veel variatie scoorden ze veel over het midden en aan de buitenkant. Het blok van Lutheria was makkelijk te passeren. De eerste set werd ruim gewonnen met 25-16.

De tweede set was vergelijkbaar met een kaartenhuis, dat eigenlijk direct al in elkaar zakte. Helaas konden de ingewisselde speelsters het tij niet meer keren. Deze set ging vrij snel naar de bezoekers met 12-25. Daarna toonde Tornado haar bekende veerkracht die ze hebben! Het spel uit de eerste set werd weer opgepakt waarbij Esmee oude Avenhuis en Jorieke Letteboer serveseries produceerden. Tina Weerink organiseerde de passlijn perfect, waardoor opnieuw rake klappen werden uitgedeeld in afwisseling met tactische ballen. Blokkerend stonden ze weer als de Geesterse muur. Lutheria kon er maar geen vat op het spel van Tornado krijgen en de set werd gesloten met 25-19.

In set vier wist Tornado opnieuw haar spel door te zetten en voerde de druk nog een beetje op. Er ontstond weer een voorsprong van 3 punten. Tornado profiteerde van de vele serve fouten van Lutheria. De voorsprong wist Tornado lang vast te houden, maar liet in de eindfase de Lutterse dames toch nog dicht bij komen. Het werd 23-22, 24-22, 24-23 en Lutheria gaf het laatste punt cadeau door uit te serveren, 25-23. Opnieuw boekte Tornado een 3-1 winst op de koploper. Op 21 april speelt Tornado de allerlaatste wedstrijd in Enschede tegen Twente’05 DS 1.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer