TVC ’28 laat dure punten liggen tegen hekkensluiter

TVC ‘28 was zondagmiddag niet in staat om tegen 9 man van Victoria te scoren en verliest hierdoor zeer dure punten, omdat concurrent SDC wel wist te scoren in de 90ste en 93ste minuut en hierdoor kon uitlopen op TVC ‘28. TVC ‘28 begon erg slap aan de wedstrijd, waardoor de spits van Victoria al in de 2e minuut alleen op doelman Ruud Hesselink kon afgaan. De keeper van TVC ‘28 wist deze doelpoging nog te pareren.

Twee minuten later was het echter wel raak voor Victoria. Na slap uitverdedigen kwam de bal tegen de hand van een speler van TVC ‘28 binnen het strafschopgebied, waardoor Victoria een strafschop kreeg. Deze werd feilloos binnengeschoten, waardoor Ruud Hesselink kansloos was op deze inzet. TVC ‘28 nam daarna wel het initiatief in de wedstrijd en kwam tot een aantal goede kansen.

In de 31ste minuut slalomde Stef Roelofs door de verdediging van Victoria maar stuitte daarbij op de goed keepende doelman van Victoria. In de 34ste minuut passeerde Okke Schepers zijn tegenstander maar schoot helaas in het zijnet. In de 39ste minuut kreeg Jeffrey Huizinga een goede mogelijkheid om uit te halen, maar hij schoot hoog over het doel. In de 41ste minuut begon Stefan Huiskes weer aan zijn van zijn befaamde rushes, maar ook hij kon de doelman van Victoria niet passeren.

Na de rust nam TVC ‘28 meteen weer het initiatief. In de 50ste minuut kreeg Jeffrey Huizinga de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied aangespeeld en hij haalde vervolgens verwoestend uit en liet de keeper van Victoria kansloos. De bal verdween in de kruising in het doel van Victoria. TVC ‘28 bleef daarna aandringen en Victoria kwam er nog maar sporadisch uit met een aantal lange ballen.

Bij een van die aanvallen constateerde de scheidsrechter een aanval op de achillespezen van Bas Blokhuis en volgde er een directe rode kaart voor een speler van Victoria. Niet veel later kreeg een andere speler van Victoria zijn de 2e gele kaart en moest dus ook het veld verlaten. TVC ‘28 wist zich echter geen raad met deze overtal situatie en stuitte keer op keer op de stugge verdediging van Victoria.

TVC ‘28 kreeg wel kansen maar wist deze niet te verzilveren. In de 80ste minuut kopte Mark Oude Hinken in de handen van de doelman van Victoria. In de 90ste minuut kwam er een rode kaart, na twee keer geel voor Thijs Koopman. De grootste kans was nog voor Niek Staarink, die in de 92ste minuut de bal van dichtbij niet langs de keeper van Victoria wist te tikken. TVC ‘28 bleek dus niet bij machte de overtal situatie op een juiste manier uit te spelen en heeft daardoor de strijd om het kampioenschap niet meer in eigen hand.

Donderdagavond om 20.30 moet TVC ‘28 naar Columbia om het restant van 18 minuten van de eerder gestaakte wedstrijd, bij een stand van 0-1, uit te spelen. Zondag 29 speelt TVC1 een uitwedstrijd tegen Overwetering. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Foto’s: Paul Snijders