Weet SVZW ook van WHC te winnen?

Zaterdag gaat SVZW op bezoek bij WHC. De strijd tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. De competitie start van WHC was niet bepaald goed. De 1e wedstrijd werd met 3-2 verloren bij Vroomshoopse Boys. De week daarna werd verloren van Flevo Boys. In de 3e wedstrijd werd het eerste punt gepakt. Vanaf dat moment werden er regelmatig punten binnen gehaald. Op 25 november jl. werd SDVB met 1-0 verslagen. En na die wedstrijd bleef WHC ongeslagen in de competitie. De 2e periodetitel werd binnengehaald. Het kon niet op bij WHC.

Tot afgelopen week. Op 4 april verloor WHC met 2-0 van zondag 1e klasser Alverna en werd zodoende uitgeschakeld in de districtsbeker. Weg kans op deelname aan de KNVB beker in het nieuwe seizoen. Zaterdag jl. moest WHC aantreden tegen koploper Flevo Boys. Bij winst zou WHC mee gaan strijden om het kampioenschap. Maar na een spectaculaire wedstrijd verloor WHC met 6-3 in Emmeloord. Door dit resultaat is de achterstand op Flevo Boys nu 9 punten, met nog 6 wedstrijden te spelen. De kampioenskansen zijn hierdoor minimaal geworden. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat WHC de resterende wedstrijden laat lopen. Want het is beter om in een goede flow te zitten wanneer je aan de nacompetitie begint.

SVZW trad afgelopen zaterdag aan tegen de Vroomshoopse Boys. Met in het achterhoofd de 3-0 nederlaag van afgelopen seizoen werd er op gerekend dat SVZW niet zomaar zou gaan winnen. Daarnaast had Vroomshoopse Boys de laatste weken niet meer verloren. Maar in de wedstrijd was SVZW bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en behaalde een mooie 0-3 overwinning. Puntje van kritiek na afloop van trainer Philip Agteres was: “We maakten te weinig gebruik van de ruimte die we kregen, waardoor we verzuimden om nog meer doelpunten te maken”.

Zaterdag zal SVZW zeker niet zoveel ruimte krijgen. WHC is een sterke tegenstander. Dat bleek wel op 27 januari toen WHC met 1-5 won in Wierden. SVZW wil in Wezep laten zien dat de ploeg niet voor niets tweede staat op de ranglijst, en ook de beste papieren voor de 3e periode in handen heeft. De verdediging is de laatste weken heel goed op dreef. Dat zal zaterdag ook nodig zijn, want WHC heeft met Jelle Post, Jonathan van Marle en Menno Kamphuis uitstekende spitsen in de selectie. Gelukkig zijn de SVZW aanvallers ook goed op dreef de laatste weken. Het publiek kan een aantrekkelijke wedstrijd verwachten. Makkelijk zal het niet worden, maar SVZW is zeker in staat om een goed resultaat te halen in Wezep. De wedstrijd op sportpark “Mulderssingel” begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer