Zwak Hulzense Boys verliest in Dalfsen van ASC’62

Voor Hulzense Boys stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen ASC’62 op het programma. De eerdere ontmoeting in Hulsen eindigde in een doelpuntenrijke 5-3 overwinning voor Hulzense Boys. ASC’62 stond op een 12e positie, wat aan het einde van het seizoen na-competitie voetbal zou betekenen. Hulzense Boys stond vooraf in de middenmoot.

In het beginfase van de wedstrijd had de ploeg uit Hulsen het meeste balbezit. Het aantal kansen in de eerste helft was wel redelijk in evenwicht. Beide ploegen kregen namelijk voldoende mogelijkheden om de score te openen. Zo was Jordy Wolfkamp namens Hulzense Boys tweemaal dichtbij. Eerst ging zijn schot, na een teruggelegde bal van Machiel van Keulen, net over het doel. Even later was de keeper al gepasseerd, maar op de doellijn kon een verdediger met enig fortuin de bal tegenhouden. Ook ASC’62 kreeg enkele goede mogelijkheden. De grootste was voor aanvaller van Gelder, die alleen richting doelman Loohuis ging. Deze redde echter goed, waardoor hij deze grote kans onschadelijk maakte.

De supporters uit Dalfsen dachten even later alsnog te kunnen juichen, maar de inzet van Bartels rolde enkele centimeters naast het doel. Daarna kreeg Hulzense Boys nog twee mogelijkheden. Eerste trapte de doelman van de thuisploeg, door het zeer matige veld, over de bal heen. Hij kon echter nog net ingrijpen voordat de toegesnelde Machiel van Keulen doel kon treffen. Ook redde diezelfde doelman knap nadat Machiel uit een corner hard inschoot. Vervolgens kreeg ook ASC’62 nog enkele mogelijkheden, alvorens de laatste mogelijkheid voor rust weer voor de roodhemden was. Jordy Wolfkamp ging alleen richting het doel, maar zijn schot verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand. Gezien het spelbeeld bijna ongelooflijk, het had namelijk ook wel 3-3 kunnen zijn.

Na de rust zakte het spel van Hulzense Boys naar een bedenkelijk niveau. Er werd ontzettend slordig gespeeld en de ploeg slaagde er niet in om de bal lang in bezit te houden. ASC’62 drong daardoor meer aan. Het was dan ook deze ploeg die op voorsprong kwam. De manier waarop was overigens exemplarisch voor de tweede helft van Hulzense Boys. Twee spelers van Hulzense Boys twijfelden wat ze moesten doen. Van Gelder deed dit namens ASC’62 niet. Hij veroverde de bal en kon zo doorlopen richting het doel. Hij legde alleen voor doelman Loohuis de bal breed en zo kon de inlopende Werner Snel eenvoudig raak schieten, 1-0.

Hulzense Boys ging daarna meer risico nemen en ging achterin met 3 man spelen. Hierdoor ontstond er een open slot van de wedstrijd. De eerste grote kans was voor Hulzense Boys. De bal viel voor de voeten van Jorg Roetgerink, maar zijn schot kon met de benen gekeerd worden door de doelman. ASC’62 kreeg ook een goede kans, maar twee aanvallers liepen elkaar in de weg en zo ging die kans ook voorbij. In de laatste minuut was Hulzense Boys nog eenmaal dichtbij. Een vrije bal kwam op het hoofd van Devin Poorterman, maar zijn kopbal scheerde via de lat over het doel. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor ASC’62.

Hulzense Boys leed een nederlaag die het zichzelf moet aanrekenen. De ploeg zakte zaterdag door de ondergrens. Aan de ploeg is het nu om de rug te rechten en met een goede reactie te komen. Dat kan aanstaande donderdag al. Dan speelt het thuis tegen Sparta Enschede. De ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in 1-1, doordat Ties ten Barge in de laatste minuut de gelijkmaker aan wist te tekenen. De inhaalwedstrijd wordt aanstaande donderdag om 20.00 uur gespeeld op Sportpark Smidserve.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer