AAV SISU ontvangt gouden certificaat gezonde kantine

Afgelopen zaterdag heeft Wethouder Irene ten Seldam het gouden certificaat uitgereikt aan AAV SISU. De Almelose vereniging is de 1e atletiek vereniging in Nederland die dit gouden certificaat heeft ontvangen in het kader van de gezonde kantine. Ze doen het ontzettend goed, de medewerkers van de kantine van atletiekvereniging SISU Almelo. Wethouder Irene ten Seldam is trots. ‘Naar mijn idee is dit predikaat te vergelijken met het koninklijke lintje. Het keukenteam van SISU Almelo heeft dit meer dan verdiend’, aldus ten Seldam. De Almelose atletiekvereniging SISU serveert niet langer gefrituurde snacks in de kantine aan de Kolthofsingel. De reden: ze willen een zo gezond mogelijke sportvereniging worden. Niet alleen in de atletiek gaan ze voor goud, ook voor gezond eten in de sportkantine

Het predikaat goud wordt toegewezen door Team:Fit. Een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze organisatie zet zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. Als team doen ze dit samen met ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners. Zij hebben als doel om de leefwereld van kinderen en jongeren gezonder te maken.

Steeds meer is gezond eten en genoeg bewegen een belangrijke kwestie binnen de maatschappij. Deze laatste is natuurlijk geen uitdaging als lid van SISU, maar die eerste? Als kantinecommissie van SISU vonden wij het hoogtijd om een andere weg in te slaan, eentje van deze tijd: de gezonde kantine.

Team:Fit specialiseert zich op het gezond(er) maken van de sportkantines en ondersteunt verenigingen bij deze ontwikkeling. Wanneer je dit goed door voert kun je kans maken op een certificaat voor een bronzen, zilveren of zelfs gouden kantine. Aan elk certificaat zijn regels gebonden waaraan je moet voldoen om de metaalkleur te behalen. De kantinecommissie van SISU had zich als doel gesteld om dit seizoen al meteen voor goud te gaan! Twee week geleden hebben ze vanuit Teamfit het bericht ontvangen dat SISU aan alle criteria voldoen en als 1e atletiek vereniging in Nederland het gouden certificaat zal ontvangen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer