CWD zadels niet meer weg te denken uit professionele paardensport

Op het terrein van Jumping Schröder is de stand van CWD zadels al vanaf de eerste editie een vertrouwd gezicht. Sales Manager Dion Bisseling vertelt met passie over het kwaliteitsproduct dat hij verkoopt. Twintig jaar geleden werd CWD opgestart en in die relatief korte tijd heeft het zadelmerk een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Om dat te verduidelijken somt Bisseling een aantal cijfers op. “In 2004, dus zes jaar nadat we waren gestart hadden we in Athene voor het eerst een deelnemer op de Olympische Spelen, inmiddels rijden 92 van de ruiters uit de top 250 van de wereld op een zadel van CWD. In die tussentijd is er enorm had gewerkt aan innovatie.”

Een sterk merk derhalve en een professioneel product, dat veel maatwerk vereist. Dat rijst de vraag voor welke doelgroep de stand is bedoeld. “Dat is heel verschillend”,  legt Bisseling uit, “van Jeroen Dubbeldam die zijn zadel even opnieuw wil laten afstellen tot een opa die komt kijken voor een nieuw zadel voor kleinzoon of -dochter. Je moet het ook zien als een servicepunt, voor onze bestaande klanten. We proberen twee a drie keer per maand op een concours te staan, om een aanspreekpunt te hebben.”

Maar ook de minder professionele klant kan dus terecht bij CWD. “Onze zadels zitten, mede door de bijkomende service, in de hogere prijsrange. Maar voor de kleinere beurs hebben we ook een groot aanbod van gebruikte zadels en dat kan ook een interessante optie zijn.”

Hoewel hij actief is in de professionele paardensport is Bisseling zelf geen fervent sporter. “Nee en als je mij in levende lijve ziet zal je begrijpen waarom. Ik ben zo’n twee meter lang en dat is niet echt een ideale lengte voor de sport. Mijn vriendin rijdt wel en ik het de sport altijd al gevolgd. Daarnaast ben ik er al jarenlang werkzaam. Ik heb nog met Gerco Schröder samengewerkt bij zijn voormalige Stal Eurocommerce. Zo is ook mijn contact met de familie Schröder ontstaan.”

Rest nog de vraag wat een zadel van CWD nou zo uniek maakt ten opzichte van de concurrentie. “CWD is het enige merk dat het volledige proces in eigen handen heeft”, legt Bisseling uit. “Van de grondstoffen, tot de productie en de aftersales, alles doen we zelf. Daarin zijn we de enige.”

Kijk voor meer informatie over CWD zadels op www.cwdsellier.com 

Evenementkrant Jumping Schröder Tubbergen 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer