De Tubanten voor het vierde jaar op rij Nederlands kampioen waterbasketbal

Zwembad Brilmansdennen was zaterdag het decor van een niet alledaagse sport. Het NK waterbasketbal werd dit jaar in Losser gehouden. Waterbasketbal is een combinatie van waterpolo en basketbal. De spelers gooien de bal niet in een doel, maar proberen die in een drijvende basket te mikken. Waterbasketbal is een sport voor mensen met een beperking. Maar ook valide sporters mogen meedoen. Daaraan wordt echter een limiet gesteld. Niet meer dan twee van de vijf spelers mogen valide zijn.

De meest opvallende speler deze middag is Dennis Hans. De waterbasketballer uit Enschede speelt in het team van SVG De Tubanten, de Twentse sportvereniging voor gehandicapten. Hans slaagt er meerdere keren in van zijn tegenstander weg te draaien en de bal met een dunk in de basket te deponeren. In de finale tegen Gesposs uit Oss heeft hij met die dunks een belangrijk aandeel in de zege. De Twentenaren versloegen de ploeg uit Noord-Brabant met 7-3.

Tijdens de spannende poulewedstrijden wist Gesposs nog van De Tubanten te winnen. In de finale nam De Tubanten revanche en werd Gesposs alsnog verslagen. Na de laatste wedstrijden, werden de teams gehuldigd door de wethouder Sport van Losser en Daniëlle de Bruijn, voormalig waterpoloster en ambassadeur van het waterbasketbal. De winnaars zullen tijdens de Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag op zondag 3 juni nogmaals worden gehuldigd door Dirk Kuyt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer